SUKOBI U ZAGREBU: Tuča između profašista i protivnika mise za Antu Pavelića (VIDEO)

Ispred bazilike se uoči početka mise okupilo nekoliko desetina antifašista, koji su uzvikivali parole poput "Ustaše i četnici, zajedno ste bežali"

  • 14

U centru Zagreba sinoć je došlo do fizičkog obračuna profašista i pripadnika Inicijative protiv fašizma koji su protestovali protiv mise zadušnice organizovane za ustaškog poglavnika Antu Pavelića.

Preminula kćerka Ante Pavelića

Ta Inicijativa je uoči mise koja se odrzavala u bazilci Srca Isusova organizovala protest protiv rehabilitacije Pavelićevog lika i dela, preneo je N1.

Uoči početka mise i protesta ispred bazilike, prema rečima Marka Miloševića iz Radničkog fronta, koji je jedan od organizatora protesta, došlo je do fizičkog sukoba grupe antifašista i profašista, samo stotinak metara od mesta protesta.

- Na nekoliko stotina metara odavde napala nas je grupa od 10-15 fašista i pokušala da dođe do slabijih delova naše povorke. Izmenjene su šake i udarci. Gađali su nas metalnim kantama za smeće. Nisu očekivali organizovaniji otpor. Nakon razmene udaraca povukli su se glavom bez obzira - rekao je Milošević.

Ispred bazilike se uoči početka mise okupilo nekoliko desetina antifašista, koji su uzvikivali parole poput "Ustaše i četnici, zajedno ste bežali", dok su su im prilikom ulaska u crkvu neki odgovarali nacističkim salutiranjem i uzvicima "Zig hajl" i okupljene demonstrante nazivali Srbima, pevajući ustaške pesme.

U bazilici Srca Isusova se već godinama održava misa za ustaškog lidera na dan njegove smrti, a tek poslednjih nekoliko godina građani su počeli da reaguju demonstracijama protiv rehabilitacije njegovog lika i dela i prodaje kalendara i ostalih proizvoda sa ustaškim simbolima, navodi N1.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobi

    29. decembar 2015 | 10:24

    Ustase,ustase,dokle ce te pisati uz vetar i civilizacijski se vracati u kameno doba.Pa vi nista niste bolji od sirijaca i njihovih siita i sunita.I vi ste na isti nacin verski zatucani i velicate Pavelica ,Hitlera Vatikan i jezuite,kao oni Alaha.Oni su jos i bolji od vas jer velicaju boga a vi najvece zlocince kao najlepse uzore.Bas ste skroz smesni i sramotni za 21-i vek.

  • Srbin

    29. decembar 2015 | 08:53

    Jos jedan pokusaj izjednacavanja cetnika i ustasa,ali nece moci. Dok je kraljeva vojska krvarila protiv nacista, ustase su bili najsurovitiji njihov produkt. Srbija treba da bude ponosno na oba svoja pokreta koji su odlucili tudjinu stati nogom za vrat. Ponosni ostajte. Budi borac - ne zaboravi Jasenovac.

  • TT

    29. decembar 2015 | 16:24

    Znači fašisti bi opet da biju neistomišljenike? Ne bi im to bio prvi put. Mada zar nisu oni čuveni po "toleranciji" prema drugačijim nacijama, verama, ideologijama? I za čiju se "dušu" mole? Taj krvnik da je imao "dušu" ne bi bio onako bezdušan u zločinima i genocidu. Ako je ikada i imao išta naliko na "dušu" predao ju je sotoni u ruke. I ta njegova tzv duša i treba da gori u najcrnjem paklu jer tamo joj je i mesto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA