Evo šta piše u PISMU, koje je SRPSKI FOREST GAMP poslao Vladi Srbije! (FOTO)

Lazar Rišar je rano ostao bez majke, a u siromašnoj porodici koja ga je othranila bio je samo jedno od desetak dece. Detinjstvo je proveo socijalno zapušten

  • 8

Lazar Rišar (21) iz Sombora, atletičar i maratonac čija je teška životna sudbina potresla Srbiju poslao je spisak osvojenh medalja i svoju biografiju ministru Vanji Udovičiću. Naime, srpskom Forestu Gampu je nakon pisanja Telegrafa o njegovoj tužnoj sudbini upućen poziv da pošalje svoju biografiju što je on i učinio.

(VIDEO) POSETILI SMO SRPSKOG FORESTA GAMPA: Porodica me izneverila, ali sve sam im oprostio. Želim samo da trčim!

Mi vam prenosimo u celosti sadržaj dopisa koji je upućen ministru sporta Vanji Udovičiću:

Srpski Forest Gamp poslao biografiju Vladi Srbije

BRAVO, SRBIJO: Lazaru iz Sombora stigao poziv da pošalje biografiju i spisak osvojenih medalja Vladi Srbije

"Poštovani gospodine ministre,

Molim Vas da razmotrite mogućnost pomoći Vašeg Ministarstva mladom somborskom atletičaru – maratoncu Lazaru Rišaru (rođ. 06.01.1994.), koji živi bez ikakvih sredstava za život, ali se redovno takmiči u trkama i na maratonima, u okviru ARK Somaraton iz Sombora.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Lazar Rišar je rano ostao bez majke, a u siromašnoj porodici koja ga je othranila bio je samo jedno od desetak dece. Detinjstvo je proveo skoro besprizoran i socijalno zapušten. Završio je Specijalnu osnovnu školu "Vuk Karadžić" u Somboru. Od svoje 17. godine počeo je da trči trke (prva mu je bila Somborski polumaraton, u maju 2011. godine), bez ikakve prethodne pripreme, treninga ili sportske opreme (prvi polumaraton je pretrčao u starim cipelama i pantalonama).

Nastavio je da trči, a vežba svakodnevno, potpuno sam i bez bilo kakvog stručnog nadzora (svakog dana pretrči 20 do 30 km). Ipak, uspeva da istrči i ultramaratone – 12. decembra ove godine istrčao je ultramaraton Osijek – Apatin (52,3 km) u vremenu 05:20:10, skoro bez sportske opreme, u starim patikama. Rezultate Lazara Rišara dostavljam u prilogu ovog dopisa, a mogu da se pogledaju i na zvaničnom sajtu ARK Somaraton: http://www.somaraton.org.rs/index.php/18-arksm/265-risar-lazar

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Lazar živi bez ikakvih prihoda, bez posla je, u vlažnoj i hladnoj podstanarskoj sobici na periferiji Sombora, za koju mu zakup plaća nekoliko dobronamernih građana Sombora. Izuzetno se neredovno hrani i nema skoro nikakve mogućnosti za održavanjem lične higijene. Ali redovno trči i vežba. Njegov sportski potencijal je velik i ukoliko bi imao adekvatan nadzor, Srbija bi mogla da dobije odličnog trkača. Lazaru je potreban bilo kakav stalni posao. On je vredan i savestan momak i ne bira poslove, radi šta mu se ponudi. Potreban mu je i stalni smeštaj. Već nekoliko puta je pokretana akcija za sređivanje njegovog stanja, ali, iako su postojala obećanja lokalne samouprave u Somboru, od toga, do danas, nije bilo ništa.

Molim vas, gospodine ministre, da sagledate mogućnost da ovom mladiću bude obezbeđena kakva-takva pomoć koja bi sistemski rešila njegov problem, kako bi u potpunosti mogao da se posveti onom što najbolje ume, a to je - trčanje na duge staze. U toku je i akcija pomoći Lazaru, koja je započela pre par dana na društvenim mrežama, i koja daje prve rezultate. Lazareva trenutna adresa je: Lazar Rišar, Gakovački put 15, 25000 Sombor. Broj njegovog mobilnog telefona je: 064 543 73 10. Ima otvoren tekući račun na svoje ime u somborskoj filijali Erste banke (340-3229031766), kao i svu potrebnu ličnu dokumentaciju (lična karta, pasoš).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srbijo

    29. decembar 2015 | 15:33

    POMOZITE OVOM ZLATNOM DECAKU DA SE PROBIJA KROZ ZIVOT I KROZ SPORT SVOJIM TALENTOM OD BOGA ! MALO MANJE STARLETAMA VISE OVAKVIM LJUDIMA ! Tacka .

  • Velislav

    29. decembar 2015 | 16:46

    Nema para za ovakve mlade ljude koji su po mnogo čemu posebni, jer od čega bi se onda plaćale silne ćerke, žene i ljubavnice u izmišljenim agencijama i specijalno za njih napravljenim radnim mestima.

  • tor

    29. decembar 2015 | 16:21

    knjiga o forestu gampu se zavrsava srecno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA