DŽIHADISTIMA SE BLIŽI KRAJ: Ubijeno 10 lidera Islamske države! (VIDEO)

Jedan od lidera Islamske države povezan sa organizatorom terorističkih napada u Parizu ubijen je u Siriji, dok je planirao nove napade saopštio je danas Pentagon

  • 18

Koalicija predvođena SAD ubila je proteklog meseca u ciljanim vazdušnim napadima 10 lidera Islamske države u Siriji, od kojih su neki bili povezani sa novembarskim terorističkim napadima u Parizu, prenose agencije.

DŽIHADISTI OBEZGLAVLJENI: Američki specijalci uhvatili lidera Islamske države!

Jedan od lidera Islamske države povezan sa organizatorom terorističkih napada u Parizu ubijen je u Siriji, dok je planirao nove napade saopštio je danas Pentagon.

Američki vojni portparol u Bagdadu, pukovnik Stiv Voren rekao je novinarima da je Šaraf al Muadan ubijen 24. decembra.

- On je bio član Islamske države u Siriji direkno povezan sa Abdelamidom Abaudom, liderom napada u Parizu - rekao je Voren, dodajući da je Muadan "aktivno planirao nove napade protiv Zapada", prenosi AFP.

Voren je rekao da je u vazdušnim napadima koalicije predvođene SAD prošlog meseca ubijeno 10 lidera Islamske države, uključujući pojedince povezane sa napadima u Parizu, prenosi Rojters.

- Tokom proteklog meseca ubili smo 10 lidera Islamske države u ciljanim napadima - rekao je on.

Među njima je i Abdul Kader Hakim koji je, prema rečima portparola, pomagao operacije Islamske države u inostranstvu i bio povezan sa napadima u Parizu.

On je ubijen u Mosulu 26. decembra, prenosi Rojters.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neutralan

    29. decembar 2015 | 18:34

    Pa koliko vise ima tih lidera? :E

  • Ccc

    29. decembar 2015 | 19:59

    Nema pauze...samo rokajte braco rusi tu gamad...

  • Alexx

    29. decembar 2015 | 18:48

    Ubijen bas tog momenta kad je planirao novi napad na zapad? :) Toliko verujem u holivud da me ne bi cudilo sad da odes tamo a nema nijednog islamiste samo ljudi koji se kriju od bombi SAD, Rusa i ostalih... Mislim da 30.000 drogiranih islamista nije nikakav problem za bilo kakvu ozbiljnu armiju a kamoli SAD, Rusku, Britansku, Francusku i jos poneku zajedno.... nego nece :) Vole bi da dozivim 24 sata na zemlji u miru i slozi... i bice tako samo ako verujem da ce biti tako... na vas ostale ne mogu da uticem...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA