UKRAJINA UVELA SANKCIJE RUSIJI: Petro Porošenko potpisao zakon kojim uvodi embargo Putinu!

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko potpisao je akt kojim se uvode ekonomske sankcije Rusiji

  • 21

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko potpisao je zakon koji ukrajinskoj Vladi omogućava da uvede ekonomske sankcije protiv Rusije, kao odgovor na odluku Moskve o zoni slobodne trgovine i proizvodnom embargu, saopšteno je na sajtu ukrajinskog parlamenta.

Ministarstvo za ekonomski razvoj Ukrajine predložilo je vladi te zemlje da obustavi dejstvo zone slobodne trgovine sa Rusijom u okviru Zajednice nezavisnih država i da uvede embargo na niz ruskih proizvoda, prenosi Sputnjik.

Predlog tog ministarstva je da 2. januara bude obustavljen sporazum o zoni slobodne trgovine sa Rusijom, a da od 10. januara stupi na snagu zabrana na uvoz određenih proizvoda iz Rusije.

Kako je ranije saopštio ruski premijer Dmitrij Medvedev, 1. januara Rusija radi zaštite svog tržišta uvodi akcize i proizvodni embargo Ukrajini, sličan onom koji deluje protiv zemalja koje su podržale antiruske sankcije.

Istovremeno, Državna duma Rusije je usvojila zakon o obustavi dejstva sporazuma o zoni slobodne trgovine s Ukrajinom, zaključenog u okviru Zajednice nezavisnih država.

(Telegraf.rs / Izvor: Sputnjik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Momo

    30. decembar 2015 | 09:04

    Nešto mi se čini da će Kijev biti Ruski do Septembra:)))

  • Johan

    30. decembar 2015 | 08:45

    Bolje bi bilo da su se ujedinili pa zajedno lupili Turskoj sankcije,jer čim Turska napadne jedan slovenski narod mi ostali Sloveni treba što pre da se ujedinimo jer dobro znamo da su nam Turci za vreme Osmanlija nanele više zla nego možda i Hitler.

  • D3

    30. decembar 2015 | 07:55

    Hahahahaha uvodite sankcije a dugujete milijarde za gas. Jao kolko su mi smesne ove drzave tipa Ukrajina, Crna Gora, Albanija koje kao uvode neke sankcije. Polako sve ce to da stigne na naplatu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA