HTELI DA SE PRIDRUŽE ISLAMISTIMA: U BiH uhapšene tri osobe !

Kako se navodi u saopštenju, uhapšeni su N. Š. (28), A. M. (55) i Dž. V. (29) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama

  • 7

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH saopstila je da su danas su, u nastavku akcije kodnog naziva "Damask", uhapšene tri osobe i pretreseni objekte na tri lokacije na području Velike Kladuše, a pronađene su bombe, oružje i zastave takozvane Islamske države.

PLANIRAO DA SE PRIDRUŽI ISIS-u: Uhapšen Senad (22) iz BiH

Kako se navodi u saopštenju, uhapšeni su N. Š. (28), A. M. (55) i Dž. V. (29) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

- Tokom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto šest ručnih bombi, jedna trenutna tromblonska mina, dve protivpešadijske nagazne mine, 26 komada municije za puškomitraljez M-84 7,62 mm, 30 komada puščane municije 7,9 mm, šest komada pištoljske municije 7,65 mm, mačeta, zastava IS, plastični šablon za oslikavanje obeležja IS, mobilni telefoni, SIM kartice i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku - navodi se u saopštenju.

Te aktivnosti realizovane po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, a u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Unsko-sanskog kantona.

- Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije SIPA-e, gđe ce biti kriminalistički obrađene, nakon čega će se, shodno uputstvima postupajućeg tužioca, odlučiti o njihovom daljem statusu - saopštila je SIPA, a prenose mediji u BiH.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aaaaaa

    11. januar 2016 | 19:23

    Ja sam iz Bosne,to netreba hapsit vec ubiti odmah,da nebi oni dalje ubijali djecu i nevine zrtve..

  • Бубе гробар

    11. januar 2016 | 19:56

    Ime i prezime napisite, ne samo inicijale

  • Mercedes Benz

    11. januar 2016 | 19:30

    U lance sa njima i u kanalizaciju!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA