ISIS PRETIO INDONEZIJI: Džihadisti napravili pokolj u Džakarti? (FOTO) (VIDEO)

Napadi su usledili nakon što je ekstremistička Islamska država zapretila Indoneziji da će na nju "obratiti posebnu pažnju"

  • 0

Nema naznaka da Islamska država stoji iza serije bombaških napada u Džakarti, glavnom gradu Indonezije, u kojima je najmanje sedam osoba ubijeno, saopštili su danas zvaničnici.

TELA MRTVIH LJUDI LEŽE NA ULICAMA, NAPADNUTA POLICIJSKA STANICA! Novi bombaški napadi potresli su svet (VIDEO)

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) BOMBA IH JE RAZNELA U KOMADE: Pogledajte najnovije snimke terorističkih napada u Džakarti

- Ovo je definitivno terorizam, ali zasad nema indikacija da ima veze sa Islamskom državom - rekao je Rojtersu šef nacionalne obaveštajne agencije.

Napadi su usledili nakon što je ekstremistička Islamska država zapretila Indoneziji da će na nju "obratiti posebnu pažnju", napomenule su agencije.

Istovremeno, portparol nacionalne policije Anton Čarlijan je izjavio da zasad nije jasno ko stoji iza napada, ali je potvrdio da je Islamska država zapretila Indoneziji.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

- U upozorenju je stajalo da će u Indoneziji biti ''koncert'' i da će to biti međunarodna vest - rekao je on lokalnoj radio stanici.

Portparol policije, međutim, nije precizirao kada je pretnja upućena, niti je izneo detalje.

Policija je prošlog meseca u Indoneziji sprečila nekoliko terorističkih napada. Strahuje se da se na stotine državljana Indonezije priključilo Islamskoj državi, koja kontroliše veće delove Iraka i Sirije.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Indonežanska policija ubila je četvoricu osumnjičenih ekstremista koji su učestvovali u seriji napada bombama i vatrenim oružjem u Džakarti i zona napada je obezbeđena, izjavio je portparol policije.

- Obezbeđujemo zgradu od podruma do vrha - rekao je portparol policije u Džakarti Ikbal Kabid, objasnivši da je do razmene vatre između napadača i policije došlo u bisokopu koji se nalazi u istoj zgradi u kojoj i kafe "Starbaks" koji je, takođe, napadnut, prenosi Rojters.

Kabud je dodao da će situacija uskoro biti proglašena bezbednom.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Indonežanski predsednik Džoko Vidodo izjavio je na nacionalnoj televiziji da je situacija pod kontrolom i pozvao građane da ostanu mirni.

Mediji navode da je odjeknulo najmanje šest bombi, od kojih je jedna bila u kafeu "Starbaks" u koji su uleteli pripadnici bezbednosnih snaga.

Veruje se da je bar jedan napad izveo bombaš samoubica i da je u napadima učestvovalo najmanje 14 ekstremista, navela je TV stanica Metro.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za napade.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA