PUTIN JE UBICA? Ruski predsednik naredio likvidaciju špijuna u Velikoj Britaniji

- Operaciju FSB-a (ruske bezbednosne službe) s ciljem ubistva Litvinjenka verovatno je odobrio... predsednik Putin - rekao je sudija Oven u londonskom Visokom sudu

  • 64

Britanski sudija Robert Oven rekao je danas, na kraju javne istrage o smrti bivšeg agenta ruskog KGB-a Aleksandra Litvinjenka, da je ruski predsednik Vladimir Putin verovatno odobrio njegovo trovanje radioaktivnom supstancom u Londonu 2006.

RADO BIH GLUMIO PUTINA: Leonardo Dikaprio oduševljen ruskom istorijom (FOTO)

- Operaciju FSB-a (ruske bezbednosne službe) s ciljem ubistva Litvinjenka verovatno je odobrio... predsednik Putin - rekao je Oven u londonskom Visokom sudu, preneo je AFP.

Prema rezultatima istrage u Britaniji, postojalo je lično neprijateljstvo između Litvinjenka i Putina, te su ruski predsednik i članovi njegove administracije imali motive da ubiju bivšeg ruskog špijuna, navodi Rojters. Kremlj je uvek negirao da je umešan u taj slučaj.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Litvinjenko (43), otvoreni kritičar Putina koji je pobegao iz Rusije šest godina pre nego što je ubijen, preminuo je nakon što je u londonskom hotelu popio zeleni čaj u kojem se nalazio redak radioaktivni izotop polonijum-210.

Otrovali su ga bivši član obezbeđenja KGB-a koji je u međuvremenu postao poslanik Andrej Lugovoj i njegov kolega Dmitrij Kovtun, navodi se u izveštaju britanskog višeg sudije Ovena. I Lugovoj i Kovtun poriču bilo kakvu umešanost u ubistvo Litvinjenka.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    21. januar 2016 | 11:29

    Britanci unistavaju drzave , pa nikom ne odgovaraju.!

  • Sandra

    21. januar 2016 | 11:14

    Pa ni prvi ni poslednji koga je bilo koja vlastvubila zbog informacija

  • Ironija

    21. januar 2016 | 11:32

    A sta su za to vreme radili obavestajci MI6 i CIA,tj.kako su dozvolili ubistvo???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA