OTKRIVENO ŠTA SVE SRBI BACAJU U WC ŠOLJE: A tek kad čujete šta SIGURNO i vi bacate, a može da vam UNIŠTI ŽIVOT!

Vlažne maramice jedan su od glavnih razloga zapušenja fekalne kanalizacione mreže, zbog čega komunalci u tom gradu moraju često da intervenišu

  • 7

Zbog čestih intervencija radi otpušavanja fekalne kanalizacione mreže, prilikom čega ćuprijski komunalci nailaze na mnoge stvari kojima u kanalizaciji mesto nije, JKP “Ravno 2014” uputilo je apel sugrađanima i korisnicima usluga kanalizacije, prenosi Ćuprija press.

Sedela je na WC šolji koja je EKSPLODIRALA! Zbog onoga što joj se desilo posle toga, PATIĆE celog života!

Tako prilikom intervencija, osim uobičajenih tvrdih ostataka hrane, pronalaze i papirne ubruse, štapiće za uši, ženske uloške, pelene… Veliki problem su vlažne maramice, kao i masnoća koja u kasnijoj fazi razgradnje izaziva zagušenje u kontaktu sa ostalim otpadom u kanalizaciji.

U najneobičnijem apelu ovakve vrste se ističe da građani jednostavno ne razmišljaju o tome da vlažne maramice zagušuju kanalizaciju, a upravo su one u najvećem broju slučajeva uzrok zagušenja zbog kog radnici JKP “Ravno” odlaze na teren i pronalaze ih u velikim količinama. Problem sa vlažnim maramicama je posebno izražen poslednjih par godina, sa pojavom takozvanih biorazgradivih maramica, mada iskustva komunalaca govore drukčije.

Prilikom zagušenja kanalizacije trpe i korisnici usluga, jer se fekalije često izlivaju u podrumske prostorije, pa otuda i apel građanima da se odreknu navike bacanja vlažnih maramica u WC šolju.

(Z. R. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Lune

    24. januar 2016 | 17:57

    Hm,hmm..Srbi bacaju ? oni nesrbi su,jelte mlogo fini pa ne bacaju ?

  • Pera

    24. januar 2016 | 17:34

    Komsije iznad moga stana u ulazu greju se na drva i ugalj i za 40 god koliko zivimu u istoj zgradi nisu nikad izbacili pepeo vec ga bacaju u WC solju,zalili smo se a oni pozvali policiju cak su i fizicki pokusali da se obracunaju sa nama i na kraju oni su ispali zrtve a svi mi nasilnici.

  • xxx

    24. januar 2016 | 19:47

    Primitivizam,budimo realni...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA