KAKO NAS PLJAČKAJU NA RAČUNIMA: Seo je na piće u centru Beograda, platio je ceh 2.480 DINARA!

Naš čitalac je seo u jedan beogradski hotel gde je za dva soka, flašicu vode, flašicu domaćeg vina i kafu "espreso" platio 2.480 dinara

Pojedinim lokalima u Beogradu nije dovoljna ni uobičajeno 10 puta veća prodajna od nabavne cene napitka, već gostima uzimaju i do 20 puta više! Vrlo neprijatnu situaciju doživeo je jedan naš sugrađanin koji je za flašicu vode platio, ni manje ni više nego 500 dinara! Pa, vi pazite gde sedate i naručujete piće.

On je, naime, sa prijateljima seo u jedan hotel u Beogradu gde je za dva soka, flašicu vode, flašicu domaćeg vina i kafu "espreso" platio 2480 dinara.

- Malo je reći da sam bio zatečen, ali sam pred prijateljima, odglumio da je sve u redu i galantno platio račun, koji sam, naravno, sačuvao da još jednom proverim šta je to toliko koštalo - priča naš čitalac.

KAKO NAS DERU U KAFIĆIMA: Espreso od 150 dinara u stvari košta 15!

Foto-ilustracija: Profimedia/CandyBox Foto-ilustracija: Profimedia/CandyBox

Zato smo istraživali koliko bi jedna ovakva tura koštala, recimo, na nekom od urbanih mesta u Savamali. Otprilike ista porudžbina bi, primera radi, u tamošnjim ekskluzivnim klubovima bila nešto više od 1.500 dinara, što složićete se, i dalje nije jeftino, s obzirom na to da je na spisku samo jedno alkoholno piće.

Spustili smo se iz centra na reku, gde su prisutne takođe "velike varijacije na temu". Zavisno od toga da li je splav samo za dnevnu varijantu ili i noću radi kao klub sa muzikom, cene za porudžbinu s početka teksta bi se kretale od 1000 do 1500 dinara. Biće da ima vlasnika sa skromnijim apetitima.

Evo kako se gazde kafića pravdaju što nas deru!

Nezvanično, espreso kafa koju naplaćuju od 200 dinara naviše je, u nabavci deset puta jeftinija. Slična je situacija i sa flašicama vode. Sokovi su šest puta skuplji od nabavne cene, a vino tri do četiri puta. Sve naravno, zavisi od proizvođača.

Pozivamo vas da sa nama podelite vaše utiske iz kafana, restorana, klubova, splavova... I šaljete slične dokaze koliko ste šta platili.

(Slađana Vasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • НС

    17. februar 2016 | 00:28

    Зато одете у Мали Зворник (западна Србија), 25 дин домаћа кафа, 50 дин Еспресо, 100 дин хајнекен..... Ко хоће у БГ да живи треба и више да плаћа

  • Micromaestro

    16. februar 2016 | 21:39

    Dok ima ovaca bice i sisanja

  • &

    16. februar 2016 | 21:34

    Beograd je grad "finih lopova"!Kod mene u gradu je ta ista voda i ekspreso po 80 dinara i to u samom centru grada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA