MRAČNA PROGNOZA: "Balkanska ruta" u problemu, 70.000 ljudi završiće u klopci!

- Broj onih koji će se naći u klopci u našoj zemlji iznosiće između 50 i 70 hiljada idućeg meseca - izjavio je grčki ministar za migracionu politiku Janis Muzalas

  • 1
Izbeglice, migranti, Berkasovo, granica Srbija Hrvatska Foto: Milena Đorđević

Grčka strahuje da bi broj migranata blokiranih na njenoj teritoriji mogao da dosegne i do 70.000 zbog novih uslova koje su zemlje na tzv. "balkanskoj ruti" nametnule izbeglicama koje žele u Evropu.

GRČKA POSTAJE "SKLADIŠTE IZBEGLICA": Više od 5.000 migranata zarobljeno na granici sa Makedonijom (FOTO)

- Prema našim procenama, broj onih koji će se naći u klopci u našoj zemlji iznosiće između 50 i 70 hiljada idućeg meseca - izjavio je grčki ministar za migracionu politiku Janis Muzalas. i dodao da u Grčkoj ima 22.000 izbeglica i migranata.

Oko 6.500 migranata blokirano je u nedelju na graničnom prelazu Idomeni, na severu Grčke, na makedonskoj granici, nakon što su Slovenija, Hrvatska, Srbija i Makedonija, sledeći odluku Austrije o ograničavanju broja izbeglica koje prihvata, odlučile da uvedu nove uslove za zaustavljanje priliva migranata.

Više desetina izbeglica protestvovalo je u nedelju na železničkoj pruzi blizu Idomenija.

Makedonija je u subotu propustila tek 300 osoba iz kampa u Idomeniju, predviđenog za prijem 1500 osoba, jer je Skoplje prošle nedelje odlučilo da odbije prihvatanje Avganistanaca i pojačalo kontrolu ličnih dokumenata Sirijaca i Iračana.

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ribolovac neznog srca

    29. februar 2016 | 13:01

    Pa sta im fali u GR . ? Ja moram da riknem grdnu lovu i pasos i td. da udjem u bilo koju EU zemlju! Oni dosli i tacka ? Sta da su kod Tacija nasukani! Aaa! ..? Ode bubreg , srce , pluca ,krv , ma sve e onda da ih pitam sta im fali u GR.?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA