MAKEDONIJA VRATILA IZBEGLICE U GRČKU: 1.500 migranta nelegalno prešlo granicu!

Prema podacima makedonskog ministarstva unutrašnjih poslova, privedeno je između 600 i 700 izbeglica, dok agencija Anadolija prenosi da je privedeno oko 3.000 migranata

  • 10

Oko 1.500 migranata, koji su ilegalno ušli u Makedoniju, biće vraćeno u Grčku, izjavila je portparol makedonske policije, prenosi Rojters.

 

IZBEGLICE KRENULE KA SRBIJI: Prelaze reku peške i nose decu na ramenima! (VIDEO)

 

Prema podacima makedonskog ministarstva unutrašnjih poslova, privedeno je između 600 i 700 izbeglica, dok agencija Anadolija prenosi da je privedeno oko 3.000 migranata.

 

Očajna grupa muškaraca, žena i dece je krenula iz prenatrpanog izbegličkog kampa na grčkoj strani, pregaživši reku. Vojne trupe su ih zaustavile u delu reke gde im je voda bila do kolena, prenosi AFP.

 

- Juče smo imali veliku grupu ilegalnih migranata koji su pokušali i uspeli da nelegalno pređu granicu kod sela Moin. Bez ijednog incidenta ili upotrebe sile, oni su blokirani i u ranim jutarnjim satima su vraćeni u Grčku - izjavio je francuskoj agenciji Toni Janevski, portparol makedonske vojske.

 

Među njima je i oko 30 novinara, koji su pratili izbeglice. Oni su kažnjeni sa po 250 evra zbog ilegalnog prelaska granice.

 

Pošto je Skoplje zatvorilo granice za izbeglice, stotine migranata blokiranih na severu Grčke nastoji da uđe u Makedoniju zaobilazeći granične prelaze.

 

Foto: Tanjug / AP

Foto: Tanjug / AP

 

Rojtersov svedok sa lica mesta potvrdio je da su stotine izbeglica i migranata uspele da se probiju u Makedoniju a, prema tamošnjim obaveštajnim izvorima, vojska i policija su intervenisale kada je grupa migranata ušla u zemlju.

 

U ponedeljak je grupa od oko 1.000 migranata krenula preko granice, zaobilazeći granične prelaze, a kasnije se za njima uputila još jedna veća grupa.

 

Čim bi prešli granicu, međutim, makedonsku vojnici bi ih pokupili i potrpali u kamione, prenosi Rojters.

 

- Preduzimamo mere da vratimo tu grupu u Grčku - izjavila je portparol makedonske policije.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anonimka

    15. mart 2016 | 11:25

    Tako treba svaka cast Makedoniju a sad Grcka salji nazad odakle su dosli

  • Mia

    15. mart 2016 | 10:14

    Bravo makedonci vracaj te ne migrante zna se da su te dezertere

  • Dragan

    15. mart 2016 | 12:54

    Novinare koji ih prate treba krivično optužiti za ogranizovanje trgovine ljudima i podsticanje na ilegalne prelaske granica i adrekvatno kazniti 250 je malo , godinu dana zatvora ili bar 10,000 . Što na USA Meksičkoj granici ne predvode ilegalnu emigraciju pa da vidiš šta je prvna država

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA