Vernici danas slave TRI BRATA od kojih su dvojica razapeta na krst, a treći ubijen mačem

Evtropije i Kleonik su bili braća rođena, a Vasilisk srodnik svetom Teodoru, međutim, sva trojica bejahu kao braća rođena

  • 2

Vernici i Srpska pravoslavna crkva danas obeležavaju svete mučenike Evtropija, Kleonika i Vasiliska od kojih su dvojica razapeta na krst, dok je treći ubijen mačem. 

Evtropije, Kleonik i Vasilisk bili su drugovi svetog Teodora Tirona. Kada je Teodor slavno skončao, oni su ostali u tamnici, ali nisu dugo osuđeni zbog smene carskog namesnika u Amesiji. Kada je stigao novi namesnik, još nečovečniji od svog prethodnika, naredio je da mu izvedu ovu trojicu.

OVO SU NAJVEĆE TAJNE PATRIJARHA PAVLA: Zlikovci iz OVK su ga terali DA KLEKNE!

Sva trojica behu mladići. Evtropije i Kleonik su bili braća rođena, a Vasilisk srodnik svetom Teodoru. Međutim, sva trojica bejahu kao braća rođena.

- Kao što je Sveta Trojica nedeljiva, tako smo i mi po veri nedeljivi i po ljubavi nerazlučni - rekli su pred namesnikom.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

OVO JE NEKRŠTENICA: Više od 300 bivših vernika u Srbiji zauvek se odreklo Boga! (FOTO)

Uzaludna behu sva laskanja namesnika, i uzaludni pokušaji da potkupi Evtropija. Namesnik mu je naime nudio da večera sa njim, zatim je Evtropije odbio i blago, a pošto su pokušaji bili izaludni Evtropije i Kleonik su osuđeni raspećem, dok je Vasilisk ubijen mačem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Isko

    16. mart 2016 | 09:18

    Namesnik im je nudio blago da se odreknu Isusa, a onda pošto nisu hteli ih je ubio? Pa ova priča ne pije vodu ni u obdaništu. Da su mu stvarno bili bitni, ne bi ih ubio. A du su bili nebitni, ne bi se trudio oko njih. Koliko ima prazne priče u religiji, to je strašno, kao za decu. Do skora su ljude ubijali ako im se suprotive, a i dalje pokušavaju istim ispiranjem mozga. Ovo važi sa sve religije. Što ne znači da bog ne postoji, već njegovi takozvani predstavnici na zemlji, manipulacijom održavaju svoj povlašćeni status.

  • Željko

    16. mart 2016 | 08:38

    Šta se ljudima još neće podmetnuti da slave!!!! ???? Nije li Bog rekao da samo njemu prpada slava 2.Mojsijeva 20:1-17, a i sam je Isus tako poručiou prema Marku 10:18 a i apostoli su rekli da samo stvoritelju pripada slava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA