GODINE BEZ GLUMČINE KRALJA: Danas bi Petar napunio 75 godina! (VIDEO)

Spomenik koji je delo vajara Dragana Dimitrijevića otkriven je baš na dan njegovog rođenja četvrtog aprila 2014. godine

  • 4

Danas se navršava tačno 75 godina od rođenja jednog od najvećih glumaca sa ovih prostora - Petra Kralja!

Velikom srpskom doajenu Petru Kralju na današnji dan baš je otkriveno spomen obeležje na Vračaru, na platou ispred zgrade u Mileševskoj ulici u kojoj je živeo do smrti, 2011 godine.

Spomenik koji je delo vajara Dragana Dimitrijevića otkriven je baš na dan njegovog rođenja četvrtog aprila 2014. godine.

Bio je član Ateljea 212 od 1968. do 1979. godine, kada je prešao u slobodne umetnike. Najviše je igrao u Ateljeu 212 i Narodnom pozorištu. Mala scena Ateljea 212 danas se, njemu u čast, zove "Scena Petar Kralj".

Uporedo sa pozorišnom, gradio je i filmsku karijeru. Igrao je u filmovima "Roj", "Hajka", "Poseban tretman", "Sok od šljiva", "O pokojniku sve najlepše", "Una", "Kako sam sistematski uništavan od idiota", "Dogodilo se na današnji dan", "Oktobarfest", "Boj na Kosovu", "Sinovci".

Videli smo ga i u televizijskim delima: "Maksim našeg doba", "Diplomci", "S vanglom u svet", "Neven", "Babino unuče", "Crni dani", "Metla bez drške", "Bolji život", "Srećni ljudi", "Kraj dinastije Obrenović" i drugim.

Printskrin: Youtube / AgapeShow Printskrin: Youtube / AgapeShow

Preminuo je 10. novembra 2011. u Beogradu, u 70. godini života. Sahranjen je 14. novembra u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA