Milomir ima tek 18 godina, a već je uzor mladima u Srbiji. Evo i zašto (FOTO)

Milomir se proslavio pre dve godine kada je kao učenik prokupačke Gimnazije na zgradama preko puta ove škole nacrtao najpoznatije srpske vojvode u znak sećanja na Prvi svetski rat

  • 6

Najveći mural koji je do sada naslikao Milomir Stošković ( 18) iz Prokuplja je ovaj koji trenutno radi na zidu sportske sale u Tehničkoj školi  "15. maj". Ovoga puta njegovom rukom na srpskoj zastavi pojavljuju se najpopularniji sportovi u Srbiji. U radu mu pomaže nekoliko učenika Tehničke škole, a već pet dana oni neumorno rade kako bi završili ovaj zaista veliki projekat.

Gaga Nikolić dobio veličanstven mural... prekoputa svoje omiljene kafane! (FOTO)

- Do sada sam radio istorijske ličnosti i ovo je novi izazov za mene. U pitanju je najveća površina koju slikam i nadam se da ću uz pomoć drugova uskoro završiti posao - kaže Milomir.

IZGLEDA PRELEPO: Mural Dragana Nikolića i Milene Dravić osvanuo u Doboju (FOTO)

Ovaj mladić, koji planira da upiše arhitekturu, kaže da oslikava zid na poziv direktora škole i da sve crta slobodnom rukom. Kako ne bi ni jednog sportistu pojedinačno predstavio i tako došao u situaciju da nekog slučajno preskoči, odlučio se za neutralne figure.

MISTERIOZNI BENKSI SE VRATIO: Nacrtao mural na zidu osnovne škole u Bristolu (FOTO)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Milomir se proslavio pre dve godine kada je kao učenik prokupačke Gimnazije na zgradama preko puta ove škole nacrtao najpoznatije srpske vojvode u znak sećanja na Prvi svetski rat.

- Tada se obeležavalo sto godina od Velikog rata i palo mi je na pamet da ih naslikam, pa sam uz odobrenje stanara to i uradio - priseća se on.

OVAKAV MURAL DO SADA NISTE VIDELI: Oduševićete se kad vidite kako je naslikano LJUDSKO SRCE

Nakon toga naslikao je i grb kneza Lazara, kao i Voju Tanaskovića, opet na poziv stanara prokupačkih zgrada.

U svakom slučaju, kao i tada, i sada nailazi na veliku podršku okruženja, a što je najvažnije - oko sebe okupi mlade ljude koji mu pomažu. Njegovi trenutni "pomagači" kažu da uživaju u ovome što rade i da na umetost sada gledaju drugačije, te da su ispunjeni onim što čine. U svakom slučaju, trenutno radije biraju da mu pomažu, nego da sede po kafićima.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA