≫ 

SRPSKI BAJKERI NA HODOČAŠĆU: Preći ćemo 3.000 kilometara i obići najveće PRAVOSLAVNE SVETINJE na Balkanu! (FOTO)

Moto-klub "Arhangel" će sa svojim članovima obići najveće srpske svetinje u Makedoniji i Grčkoj, a provešće i jednu noć sa monasima, u manastiru Hilandar

  • 13

Članovi Moto-kluba "Arhangel Srbija" krenuli su danas na klupsku vožnju, koja bi se pre mogla nazvati pravim hodočašćem. Oko 30 članova kluba, preći će put dug reko 3.000 kilometara, prilikom kojeg će posetiti najveće srpske svetinje u Makedoniji i Grčkoj, a najvažnije odredište im je Sveta gora i manastir Hilandar.

Ovako je izgledalo njihovo okupljanje jutros na Vračaru:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Hodočasnici na točkovima okupili su se jutros ispred Hrama Svetog Save, na Vračaru, kako bi od sveštenika dobili blagoslov za svoje putešestvije, koje će trajati sedam dana. Tokom puta, noći će provoditi uglavnom po manastirima ili pod vedrim nebom.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Moto-klub je osnovan 1992. godine te je to klub s najdužom tradicijom u Srbiji, a njegovi članovi poznati su po tome što neguju srpsku, porodičnu tradiciju, avanturistički duh i dobar zvuk rokenrol muzike.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Motociklisti, poznatiji kao "Arhangeli", na svojim dvotočkašima poći će putem Makedonije i Grčke, sve do Svete gore, gde će provesti noć u jednoj od najvećih srpskih svetinja, manastiru Hilandar. U povratku će posetiti srpsko groblje na Zejtinliku, gde će odati poštu borcima nastradalim u Prvom svetskom ratu, na Solunskom frontu, u periodu između 1916. i 1918. godine.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Svoje hodočašće završiće prolaskom kroz celu Albaniju, a zatim će se preko Crne gore vratiti u Srbiju.

- Ovo je klupska vožnja, hodočasničkog karaktera, na koju smo krenuli kako bismo obišli najveće srpske bogomolje u Makedoniji i Grčkoj. Najvažnija odrednica nam je manastir Hilandar, gde ćemo provesti noć sa srpskim monasima - rekao je vođa puta, Vladimir Veselinović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Izveštaje s puta i sve avanture srpskih bajkera, možete pratiti na Telegrafu, iz dana u dan.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA