≫ 

MATURANTI, SREĆNO: Osnovci danas polažu test iz srpskog jezika!

Nа zаvršni ispit izlаze svi učenici osmog rаzredа, pа i oni koji su polаgаli prijemni ispit zа upis u specijаlizovаne srednje škole, kаo i polаznici progrаmа za funkcionаlno obrаzovаnje odrаslih

  • 4

Polaganje završnog ispita za učenike koji su završili osmi razred osnovne škole u Srbiji počinje danas testovima iz srpskog ili maternjeg jezika. Testovi se polažu se od 9.00 do 11.00.

PRIPREMA ZA MALU MATURU: Test iz srpskog jezika 7

Budući srednjoškolci testove iz matematike polažu u četvrtak u istom terminu, a poslednjeg, trećeg dana, na redu je kombinovani test iz biologije, geogrаfije, fizike i hemije.

PRIPREMA ZA MALU MATURU: Test iz matematike 7

Polaže se u matičnim osnovnim školama, gde će 19. juna na oglasnim tablama biti objavljeni preliminarni rezultati.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Posle prijema žalbi, 24. juna se očekuje objavljivanje konačnih rezultata, a 25. i 26. juna predvidjeno je popunjavanje liste želja za upis u srednje škole. Konačan raspored po školama i obrazovnim profilima biće objavljen 4. jula, a upis djaka predvidjen je 5. i 6. jula.

Redosled kandidata biće utvrdjen na osnovu opšteg uspeha od šestog do osmog razreda, koji donosi najviše 70 bodova. Na tri testa djaci ukupno mogu osvojiti najviše 30 poena.

Nа zаvršni ispit izlаze svi učenici osmog rаzredа, pа i oni koji su polаgаli prijemni ispit zа upis u specijаlizovаne srednje škole, kаo i polаznici progrаmа za funkcionаlno obrаzovаnje odrаslih.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • naivko

    15. jun 2016 | 10:48

    Vecu glupost svet nije video od toga da cia,bia nato,zandarmerija, cuvaju decje prijemne ispite.I to u drzavi u kojoj je sve na prodaju(i sama drzava)Diplome masteri doktorati, radna mesta, zdravlje,zivoti...Tolika sumnja u tu i onako zbunjenu jadnu decu koja nisu ni pocela da zive.Ionako ko ima vezu upisace zeljenu skolu, jer vec u osnovnoj ide po babu i stricevima.Pri upisu u skole isto tako.Cemu bacanje novaca i mucenje dece kada zavrse srednju radice po kioscima i trgovinama, gde to nista ne treba.VEZA je ZAKON.

  • Groficofica

    15. jun 2016 | 10:44

    Jadna ta deca sta im sistem radi. Kao da ih ceka odmah posao,pa se vec sada pravi selekcija. Polazu srpski,matem.biologiju,geografiju,fiziku,hemiju,istoriju...Sledece godine ce verovatno i fizicko,muzicko...Trebalo je da konsultuju roditele i psihologe i decu da li su za ovakav nacin testiranja.

  • Kjo

    15. jun 2016 | 10:16

    Srećno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA