≫ 

KONZUL SRBIJE U TURSKOJ: Situacija se smiruje, Srbi su dobro!

- Nema informacija da među stradalima u ovim dogadanjima ima naših državljana. Ja apelujem na naše građane koji su u Istanbulu ili bilo gde drugde da ostanu mirni i na lokacijama na kojima jesu dok se situacija apsolutno ne kristalizuje - rekao je Marković

  • 1

Trenutna situacija u Turskoj razvija se u pravcu smirivanja, i sve informacije idu ka tome da je pokušaj vojnog udara propao i da će se situacija normalizovati u dogledno vreme, rekao je jutros konzul Srbije u Turskoj Zoran Marković.

 

Ambasador i konzul Srbije u Turskoj: OSTANITE U HOTELIMA, zovite nas ako ste ugroženi!

 

On je naveo da su se vojnici koji su blokirali most u Istanbulu predali i da je "Turkiš erlajns objavio da je jutros od šest sati počeo da radi aerodrom ''Kemal Ataturk''".

 

Šta je to DRŽAVNI UDAR? Evo ko su bili najveći PUČISTI u istoriji!

 

- Državno rukovodstvo Srbije, pre svega premijer i ministar spoljnih poslova bili su u konstantnom kontaktu sa nama. Izveštavali smo usmeno i pismeno tokom cele noći. Upoznati su sa svim detaljima situacije - rekao je Marković za RTS.

 

OVE FOTOGRAFIJE VREDE VIŠE OD 1.000 REČI: Necenzurisane, krvave slike haosa u Turskoj!

 

Dodao je da je konzulat tokom noći bio u komunikaciji sa svim građanima koji su se na bilo koji način obratili konzulatu.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

- Nema informacija da među stradalima u ovim dogadanjima ima naših državljana. Ja apelujem na naše građane koji su u Istanbulu ili bilo gde drugde da ostanu mirni i na lokacijama na kojima jesu dok se situacija apsolutno ne kristalizuje - rekao je Marković.

 

Dodao je i da su od srpskih turista stizale informacije da u letovalištima nije bilo događanja koja bi uticala na bezbednost. Ranije je konzul Marković rekao da svi srpski građani mogu da se jave za informacije na brojeve telefona +902122137686 i +902122135208.

 

(UŽIVO) DRŽAVNI UDAR U TURSKOJ ODNEO 90 ŽRTAVA: Ranjeno 1.200 ljudi, a najmanje 1.500 vojnika uhapšeno (FOTO) (VIDEO)

 

Grupa srpskih turista odletela je jutros nešto pre 5.30 sati za Antaliju, gde su imali uplaćene aranžmane za letovanje.

 

Nisu, međutim, svi sa tog letela i otputovali - kako prenosi "Blic", neki od njih su bili zabrinuti zbog najnovijih dešavanja u Turskoj, gde je pokušan vojni puč, pa su odustali od putovanja, ali bilo je i onih koje to nije previše zabrinulo i jedva su čekali da stignu u Antaliju.

 

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Za Antaliju je avionom otišlo oko 50 putnika, navodi "Blic".

 

Oni koji su odlučili u poslednjem momentu da krenu za Antaliju kažu da nije prijatan osećaj videti nemire u Turskoj, ali da je to ipak stotinama kilometara udaljeno od mesta u kome će biti.

 

POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA U TURSKOJ: Poginulo 90 ljudi, ranjeno 1.200, a uhapšeno najmanje 1.500 vojnika (FOTO) (VIDEO)

 

Let Turkish Airlines za Istanbul sa aerodroma Nikola Tesla u 9.15 je otkazan, dok su dva leta za Istanbul, u 13.10 i 20.20, za sada u planu, rečeno je Tanjugu na aerodromu "Nikola Tesla".

 

Jutros je obavljen čarter let za Antaliju sa poletanjem u 5.20 časova, a prema redu letenja povratni let iz Antalije treba da bude obavljen i planirano je da avion sleti u Beograd je u 10.20 časova.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Avio-kompanija Turkish Airlines otkazala je dolazak u Beograd u 8.20, pa samim tim, navode na aerodromu, i polazak iz Beograda u 9.15 ne može biti obavljen.

 

Turkish Airlines za sada ima u planu let za Istanbul u 20.20 sati, a Air Serbia takođe ima planirani let za Istanbul u 13.10. Čarter let za Antaliju planiran je po redu letenja u 15 casova, a trebalo bi da se vrati u Beograd u 20 časova.

 

Sa aerodroma Nikola Tesla poručuju putnicima da sve informacije o statusu leta potraže u aviokompanijama, Info centru aerodroma na broj telefona 011 209 4444 i na veb sajtu www.beg.aero, gde se u realnom vremenu prikazuju informacije o vremenima poletanja i sletanja, kao i o eventualnim otkazanim letovima.

 

Avio-saobraćaj na aerodromu Nikola Tesla obavlja se neometano, prema planiranom redu letenja, navode, a zajedno sa partnerima avio-kompanijama prati se novonastala situacija.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mućko

    17. jul 2016 | 03:44

    neznam samo ko zove srbe u tursku, kad ovoliko lupaju nase novine pune neistine i lazi mrznje itd prema turskoj a mi smo jedna banana drzava koju je sacica leginih klosara okupirala i zavela mir obicni misevi ovo je ozbiljna drzava koja za sat dva obali 3 ili 4 vojsku na svetu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA