OBAVEZNO POSLUŠAJTE OCA TADEJA VEČERAS: Ako se ovako obratite BOGU, desiće vam se nešto NEVEROVATNO!

Večeras kada krenete na spavanje prekrstite se i obratite se Bogu samo ovim rečima: "Gospode Isuse Hriste, Sine Božji, pomiluj me"

  • 5

Velikogospojinski post uvek počinje na Svete mučenike Makaveje 14. avgusta i traje dve nedelje. Reč je o jednom od najstrožih postova, a obeležava se u znak sećanja na smrt Bogorodice i dan kada se uspela na nebo.

 

Vernici danas slave OCA TADEJA kojeg su mučili, jer je odbio da GAZI IKONU!

 

Ukoliko ste osetili potrebu da isčistite dušu i telo, izuzetno  je važno da se tokom posta redovno obraćamo Gospodu. Inače, post bez odlaska u crkvu i prave i iskrene molitve nije post, već samo odricanje od određene hrane. Tome nas je učio starac Tadej da je Bog svuda, i da pomaže svakome:

 

" I slabima i jakima, svakome kome je pomoć potrebna. Zato neprestano treba vežbati sebe da srce otvorimo Bogu". Otac Tadej kaže: "I molitva je vežba. Ako stalno ponavljamo molitvu, ona prelazi u osećanje. O tome su govorili Sveti oci. Mnogi ljudi na početku duhovnog života dobijaju blagodat, ali ona se, zbog naših grehova, kasnije povlači, pa se opet javlja.

 

Otac Tadej ostavio nam je lek za rak! Evo šta je zapisao

 

Kad se neko od srca obrati Bogu umnom molitvom, postepeno se na nju navikne i stekne radost i mir, koji nisu od ovoga sveta. I ta radost se stekne, pa se povremeno izgubi. Ali, blagodatna molitva je neiskazana radost, koja se ne može uporediti ni sa čim od ovog sveta.

 

"O dejstvu umno-srdačne molitve na čoveka starac je govorio i sledeće: "Sveti oci kažu da svako treba da upražnjava Isusovu molitvu: "Gospode Isuse Hriste, Sine Božji, pomiluj me“.

 

Kad ona počne sama da se tvori, bez tvoje volje, to je neverovatna, božanska snaga. Osećaš neiskazanu radost. Sve ti je omiljeno, sve ti je dobro, sve ti je sveto. To je Božanska blagodat koja se daje, ne zavisi od naše volje, želje; sama se kreće, kao neki motor. Čovek koji ima tu molitvu, šta god vidi, koga god vidi – raduje se.

 

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Zato je Sveti Serafim Sarovski posetiocu govorio: "Radosti moja!"On je video božansku silu u svakoj duši, bez obzira da li je reč o duši deteta ili starca, i radovao se."

Otac Tadej je dodavao: "Svi su prizvani na svetost. Svaka duša je rođena sveta. I veliki i mali, svi treba da budu sveti. Jer je život Božanska energija, koja potiče od Boga, Izvora života, i odatle je svi dobijaju, i anđeli i ljudi. Ta energija je stalno s nama. A Bog je jedini Životodavac.

 

Zato, večeras kada krenete na spavanje prekrstite se i obratite se Bogu samo ovim rečima: "Gospode Isuse Hriste, Sine Božji, pomiluj me".

 

Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Foto: Tanjug/Srđan Ilić

 

Ako vam ovo uđe u naviku svaki dan, videćete kako se istinski mir i radost uvlače u vašu dušu.

 

Jer kako Otac Tadej kaže:

 

"Život na zemaljskoj kugli manifestuje se mislima. Kakvim se mislima bavimo, takav nam je i život".

 

(Telegar.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pozitivac

    16. avgust 2016 | 11:02

    Mudro zbori otac Tadej

  • laky

    16. avgust 2016 | 10:53

    Ima sam priliku da upoznam oca Tadeja u Vitovnici. Zaista je bio neverovatan duhovnik...

  • Željko

    16. avgust 2016 | 11:25

    Gospode Isuse Hriste sine Božiji prosti prosti pomiluj me grešnog.Amin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA