≫ 

STARI ZNANCI: Pucač i jatak iz Bloka 45 zajedno iznuđivali po Srbiji!

Sašu Stojanovića (45) u soliteru u Bloku 45, 18 sati krio je predsednik skupštine stanara, koji je inače njegov stari poznanik

  • 1

Stojanovićev pomagač u pritvoru je trenutno Velizar Bata Jovanović (59), koji je i njegov nekadašnji saučesnik u razbojništvu.

Mesec dana pritvora za FANTOMA IZ BLOKOVA!.

Osumnjičeni Jovanović živi u stanu 79 i uhapšen je u petak po podne, dva sata posle privođenja starog ortaka Stojanovića. Obojici je određen pritvor.

Stojanović zvani Pile inače je bio član grupe Radoslava Trlajića, zvanog Bata Trlaja. On i Jovanović su zajedno 5. marta 2003. krenuli u iznudu.

Zanimljivo je da su u "akciju" krenuli automobilom maserati, ne razmišljajući da će izazvavati veliku pažnju prolaznika.

Njihova "meta" je tada bio Ratko Donić iz Donje Livadice kraj Velike Plane, koji je Piletu dugovao novac. Kako mu nije vraćao, on je krenuo da naplati dug, a nezvanično se priča da mu je Stojanović uračunao i kamatu.

KO JE ČOVEK KOJI JE 18 SATI TERORISAO NOVI BEOGRAD? Sve o osumnjičenom pucaču iz Jurija Gagarina (FOTO)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Međutim, Donić je rekao da nema novac, što je kod njih izazvalo bes, pa su ga satima tukli kako bi im rekao gde čuva novac. Međutim, na kraju su morali da se zadovolje sa "samo" 30.000 dinara i zapretili mu da će se vratiti ponovo.

- Tom prilikom, Donić je zadobio teške telesne povrede, a kako bi se osigurali, posle maltretiranja vezali su ga i zaključali u toalet, a takođe mu olupali mobilni telefon o zid. Međutim, Donić je uspeo da se oslobodi i sklopio mobilni telefon koji je nekim čudom radio - otkriva izvor iz policije.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je odmah okrenuo policiju, pa su Stojanović i Jovanović zaustavljeni na prvom policijskom punktu. Policajcima su rekli da su krenulu na pecanje, a čak su pokazali štapove u gepeku, dodaje naš sagovornik. Međutim, policajci su ih odmah priveli.

Obojica su osuđeni za iznudu, a odležali su po šest godina i četiri meseca zatvora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA