≫ 

DANAS SLAVIMO PIMENA PALESTINSKOG: I ovu jednu stvar pravi hrišćani OBAVEZNO moraju da poštuju!

Pimen Palestinski je bio pastir i jednom su njegovi psi rastrgli nekog čoveka, pa je i on zbog toga što mu nije pomogao završio svoj život na isti način

  • 1

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave svetog prepodobnog Pimena Palestinskog.

Sveti prepodobni Pimen Palestinski živeo je u Ruvi, u nekoj palestinskoj pustinji, u vreme cara Mavrikija.

Vernici danas slave SVECA na čijem mestu smrti se pojavio LEKOVITI IZVOR!

Pimen Palestinski je u mladosti bio pastir, a njegovi psi su jednog dana napali nepoznatog čoveka koji se našao u blizini stada ovaca. Pimen je bio jako mlad, nije se najbolje snašao i nije odbranio čoveka koga su psi potpuno rastrgli.

Iako se iskreno pokajao zbog svog greha, Pimenu je rečeno da će i njega kao nesrećnog čoveka pojesti zverke, što se godinama kasnije i dogodilo.

Ipak, Pimenu je milosrđem Gospoda oprošteno zbog njegovog greha, pa je njegova duša zbog iskrenog pokajanja pridodata među prepodobne svece.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ono što se Pimenu Palestinskom dogodilo 602. godine i danas služi kao opomena da se greh svakome može dogoditi, ali isto tako da mu se treba i oprostiti ako se iskreno pokaje.

Zato hrišćani na današnji dan nikoga ne osuđuju!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Adam

    9. septembar 2016 | 14:18

    Koja bre srp prav crkva udjes u crkvu kamere te prate idu sto puta u krug sa tepsijom za pare voze besna kola i ja njima da se ispovedam malo sutra bog je svuda a ne samo u crkvi popovi posle posta imaju vise kilgrama nego pre

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA