BABIĆA MRZI CELA NEMAČKA: Mnogi mu se smeju, a za to imaju jako dobar razlog! (VIDEO)

U politici je već 15 godina, ali ga i dalje smatraju retko smešnom političkom pojavom u Nemačkoj

  • 1

Roditelji su mu iz BiH, zove se Safet Babić, a uprkos svom poreklu, on je predsednik ogranka ekstremno desničarske Nacionalističke partije Nemačke (NDP) za grad Trier.

SRAMOTA I ZLOČIN KATOLIČKE CRKVE: Ovog fašistu i ubicu Jevreja 45 godina su skrivali po francuskim manastirima (FOTO)

Kao kandidat NDP-a nastupao je na izborima za Europarlament, Bundestag, na lokalnim izborima, da bi 2009. čak uspeo da uđe u gradsko veće Trira, prenosi pressrs.ba.

U početku je krio da je član ekstremne desnice, ali je 2002. otkrio, kandidovao se na izborima za studentsko veće na lokalnom univerzitetu i - prošao. Imao je samo 21 godinu, a već su potrčali da ga intervjuišu i "Spiegel" i "Frankfurter Rundschau."

U politici je već 15 godina, ali ga i dalje smatraju retko smešnom političkom pojavom u Nemačkoj. U aprilu ove godine osuđen je na četiri meseca uslovno zbog svega što je izgovorio u februaru 2014. ispred zgrade za smeštaj azilanata u Trieru.

- To su majmuni u ljudskom obliku koje treba poslati nazad u Afriku zajedno sa bananama - rekao je i za azilante.

Tih dana Babić je imao pune ruke posla. NPD je organizovao 3 okupljanja na kojima je Babić kroz megafon vikao o "ciganima", "beračima pamuka" i sličnom, sve zato što je smatrao da ti ljudi ugrožavaju život i bezbednost Nemaca poput njega.

Snimak ovog mladića pogledajte ovde:

U većinu prodavnica i kafića po gradu nisu ga, doduše, stanovnici Trira ni ranije puštali da uđe jer je i pre imao običaj da govori takve stvari, a 2010. sud u Trieru osudio ga je na sedam meseci uslovno zbog napada i nanošenja telesnih povreda.

Koga je napadao? Očigledno nekoga za koga je smatrao da nije dovoljno Nemac za razliku od njega i drugova iz NPD-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    10. septembar 2016 | 18:44

    70 Procenata ga nemrzi... mozda bi ga pre deset godina osudjivali ali posle najezde stranaca u Nemacku i Austriju 70 procenata nezeli da vidi stance cak i one koji su godinama u tim zemljama... informacija sa terena!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA