ONI SE ZAKLINJU PRED SRPSKOM ZASTAVOM: Evo ko su Afrikanci u srpskim oficirskim uniformama! (FOTO)

Trenutno je, kako kažu kapetan korvete Aleksandar Antić, 13 kadeta na školovanju na akademiji i ostalo im je još godinu dana do završetka

  • 0

Na defileu održanom prošlog vikenda u Beogradu, prolaznicima su za oko zapali i tamnoputi kadeti koji su učestvovali u izvođenju vežbi. Radi se zapravo o pripadnicima Oružanih snaga Republike Angole koji se školuju i usavršavaju na Vojnoj akademiji u Beogradu.

Trenutno je, kako kažu kapetan korvete Aleksandar Antić, 13 kadeta na školovanju na akademiji i ostalo im je još godinu dana do završetka.

PRELEPE MLADE OFICIRKE ODUZIMAJU DAH U CENTRU BEOGRADA: One su snažne i precizne, koračaju ko jedan! (FOTO)

Inače, u prve oficirske činove ove godine biće promovisano 158 kadeta i kadetkinja Vojne akademije i 26 iz druge klase Medicinskog fakulteta VMA, a među njima će u čin potporučnika biti unapređen i jedan kadet iz Angole.

NAJMLAĐI OFICIRI SRBIJE U SRCU BEOGRADA: Hiljade ljudi na defileu mladih vojnika (FOTO) (VIDEO)

Foto: va.mod.gov.rs Foto: va.mod.gov.rs
Printskrin: RTS Printskrin: RTS

Pripadnici Oružanih snaga Republike Angole najpre su pohađali kurs srpskog jezika, a zatim su nastavili svoje školovanje na studijskim programima i usavršavanjima u Vojnoj akademiji.

Na nedavnoj svečanosti su najboljima u rangu uručene sablje, dok su najuspešnijim kadetima Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane uručeni pištolji s posvetom. Najboljim kadetima Medicinskog fakulteta VMA dodeljeni su paradni bodeži.

Pored svečanog defilea, posetioci su uživali u naletima vazduhoplova Vojske Srbije.

Pišite nam šta mislite o tome što se u redovima naše vojske nalaze i strani državljani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA