ZASTRAŠUJUĆI DETALJI NESREĆE NA SREBRNOM JEZERU: Svi su plakali na obali, tragedija je mogla da bude sprečena?

Očevici nemilog događaja kažu da su dečaci na pedalini proveli više od sat vremena, bez ikakve kontrole

  • 45

Nezapamćena tragedija je potresla Srbiju, kada su se rođena braća Stefan (14) i Nikola Petrović (13) iz sela Trska kod Rače Kragujevačke utopila juče popodne u Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta, a prema rečima meštana, ova tragedija je mogla da se spreči.

KRAJ STRAVIČNE POTRAGE U SREBRNOM JEZERU: Pronađeno telo i drugog dečaka!

Očevici nemilog događaja kažu da su dečaci na pedalini proveli više od sat vremena, bez ikakve kontrole. Na jezeru nema čak ni spasioca, a dečaci u trenutku nestanka nisu nosili zaštitne prsluke.

– Svi smo u šoku, ovo je nezapamćena tragedija, ali smo ujedno i kivni jer ovaj nemili dogaćaj nije ovako morao da se završi da je bilo spasioca i da su dečaci imali zaštitne prsluke. I pre mesec i po dana se ovde isto utopio mladić (30), stvarno je vreme da neko preduzme nešto povodom zaštite na jezeru – rekla je za stanovnica Velikog Gradišta za "Telegraf".

TUGA: Pronađeno telo jednog dečaka koji se udavio u Srebrnom jezeru!

Dodala je da su se prijatelji i komšije, čim su saznali za tragediju, okupili kako bi saučestvovali u bolu sa porodicom.

– Svi su se okupili, plakali, padali u nesvest od šoka i tuge. Majka je krenula u vodu kada je stigla, ovo je zaista nezapamćena tragedija. Takođe i svi od službi bili tu. Policija, žandarmerija, hitna pomoć, ali je tada već bilo kasno. Trebalo je ranije da se misli o zaštiti, tako ne bi došlo do svega ovoga – zaključila je sagovornica Telegrafa.

Foto: Wikipedia/Ant83 Foto: Wikipedia/Ant83

TELA STRADALE BRAĆE JOŠ UVEK NISU PRONAĐENA: Otac se od tuge i bola onesvestio

Iz "Turističke organizacije Velikog Gradišta", kažu da na jezeru postoje bove koje obeležavaju dokle se može ići, i da na jezeru uvek ima kola hitne pomoći i medicinskog osoblja. Iako je jasno da lekari mogu pružiti prvu pomoć nekome na obali, jasno je i da davljeniku u vodi ne mogu da pomognu i da su za to neophodni spasioci, prenosi portal "Boom93".

Iz Turistička organizacije su naveli da su pošle godine pokrenuli inicijativu da se na jezeru angažuju spasioci. Kontaktirali su upravu Ade Ciganlije i rečeno im je da prvo treba da se napravi studija sa svim parametrima (dubina, širina, dužina, te podaci o broju kupača, plaža i drugo) na jezeru. Na osnovu toga se pravi plan i potom angažuju spasioci, ali dodaju da nije lako ni naći kvalifikovane spasioce.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    12. septembar 2016 | 20:15

    Sta truca ovaj? Kakvi planovi kakvo merenje? Jesu li ludi oni? Spasilac moze da se nadje za jedan dan. Za to ne treba da se izradjuju projekti. Joj zemljo srbijo teska si! ovu decu je Bog uzeo sebi. A drzava nece preduzeti nista. Dusa da pukne kolika je ovo bol I teagedija. Neka ih Bog cuva a drzavi u kojoj zivim ne bih ni macku poverila. Licno sam besna I tuzna I nemam reci vise

  • Србољуб

    12. septembar 2016 | 21:06

    Ситуација не може бити тужнија! А,кад смо ми (1977.год.) били на екскурзије,имали смо страх од наставника(барем ми сељаци)...нисмо смели ни да помислимо да одемо некуд без одобрења и без надлежности!? Ево куда води то што се ученици могу поигравати и са наставницима и са родитељима,а ако им неко зада страх,или претњу,или мало прут по руке онда испадне насилник,дискриминатор и разне глупости...а од безвлашћа има ли горе ствари на свету,за човечанство,поготово за децу коју поведу младалачки заноси и мисле да су свемогући?!

  • Djordje

    12. septembar 2016 | 20:29

    Velika tragedija, prosto ne znam sta da kažem. .deca nam ginu svaki božiji dan, odlaze pre nego što su i krenuli u život! STRAŠNO! ! Draga deco, neka vas Bog primi u rajsko naselje medju anđelima. Roditeljima saučešce mada je to slaba uteha.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA