KITAROVIĆ NAPALA MILANOVIĆA: Vlast ga je pretvorila u arogantnu i konfliktnu osobu

Šefica hrvatske države je u izjavi za hrvatski nedeljnik Globus rekla da Milanovićaoznaje veoma dugo, te da su imali korektan i kolegijalan odnos dok su zajedno radili u Ministarstvu spoljnih poslova

  • 5

Hrvatska predsednika Kolinda Grabar Kitarović ocenila je da su vlast i moć pretvorili odlazećeg lidera SDP Zorana Milanovića u arogantnu i konfliktnu osobu, te dodala da od budućeg premijera očekuje da formira manju i efikasniju vladu.

 

KOLINDA ZAHTEVA ŠTO BRŽE FORMIRANJE VLADE: Neću da trpim odugovlačenja i ultimatume

 

“Vlast i moć pretvorili su Milanovića u arogantnu i konfliktu osobu”, ocenjuje predsednica politički karakter lidera levice i bivšega premijera, s kojim, kako kaže, nikad nije imala skladne odnose, ali ističe: “Sve bi se to još moglo koliko-toliko tolerisati da se to nije prenelo na celokupno hrvatsko društvo.”

 

Šefica hrvatske države je u izjavi za hrvatski nedeljnik Globus rekla da Milanovićaoznaje veoma dugo, te da su imali korektan i kolegijalan odnos dok su zajedno radili u Ministarstvu spoljnih poslova.

 

Milanovićevu najavu da odlazi sa mesta šefa SDP-a, Grabar Kitarović je prokomentarisala kao vrlo važnu promenu za hrvatsku politiku, te dodala da se nada da će njegov naslednik pridoneti spuštanju tenzija u društvu i politiku učiniti poligonom za suprotstavljanje ideja i programa, a ne za vređanje, omalovažavanje i produbljivanje podela.

 

Od nove vlade očekuje da pregovori među strankama ovaj put budu puno brži i efikasniji nego što je to bilo nakon prošlih izbora.

 

RASKRINKAN ZORAN MILANOVIĆ: Pre poraza na izborima dobio posao u Evropskoj banci za obnovu i razvoj!

 

Sledeća godina biće teška za ekonomiju, rekla je predsednica Kitarović i dodala da Hrvatsku čeka otplata dugova i kamata.

 

"Nemamo vremena za gubljenje”, smatra i ponavlja da neće dozvoliti nikakva odugovlačenja koja iritiraju hrvatsku javnost.

 

"Umesto ucena i ultimatuma treba nam dijalog i brzo formiranje stabilne vlade", rekla je i dodala da joj je drago da može da čuje da se čelnici svih parlamentarnih stranaka slažu oko toga da nova vlada treba da bude stabilna.

 

Nova vada, prema njenom mišljenju, ne bi smela da bude glomazna kao do sada.

 

SRBIJA - ZORAN MILANOVIĆ I EKIPA 1:0! Oni su NAS NAJSTRAŠNIJE PLJUVALI tokom kampanje, i to ih je SKUPO KOŠTALO (FOTO)

 

“Verujem da je ovaj proces prilika da se uđe i u reorganizaciju vlade. Hrvatskoj treba manja i efikasnija vlada.”

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Warhammer

    13. septembar 2016 | 18:13

    Dok je kuca lajala(na srbe),klopa joj se davala,a sad kad nema na sta lajat,sad mora umesto vuka,kozom da plati..

  • Hr

    13. septembar 2016 | 20:22

    Zoki onemoćao, pa sada služi kao vreća (za trening boksača).Što je tražio, to je i dobio.

  • Tanja

    13. septembar 2016 | 18:30

    Politiku na stranu..ova zena je jako lepa. I zenstvena je. A nasa zorica mihajlovic koja pokusava da bude neka lepotica smesna. Nema pojma. Treba I nama neka kao grabar a ne kao mihajlovic. Da I mi konja za trku imamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA