ISPOVEST SANJE PETROVIĆ ČIJA DECA SU SE UTOPILA NA SREBRNOM JEZERU: Grlim sanduke umesto sinova!

Tela dečaka su danas dovezena u porodičnu kuću u selu Trska kod Rače

  • 93

- Plaćala sam osiguranje za putovanje moje dece i boravak na svim ekskurzijama i izletima. I kako su ih osigurali, kako su ih čuvali? Nikako. Nisu ih sačuvali, decu su mi vratili u mrtvačkim sanducima. I taj vlasnik pedalina, za 500 dinara im je dao da odu u smrt. Zar životi moje dece vrede toliko? - ovim rečima započinje priču Sanja Petrović, majka braće Stefana (14) i Nikole (13) Petrović, učenika osmog i sedmog razreda OŠ "Karađorđe" u Rači, koji su se u nedelju utopili u Srebrnom jezeru, kada su sa pedaline upali u vodu.

PRIVEDEN I DIREKTOR ŠKOLE: On je tragično stradalu braću odveo na Srebrno jezero!

Tela dečaka su danas dovezena u porodičnu kuću u selu Trska kod Rače. Okupili su se rodbina, komšije, prijatelji. Mešaju se leleci s jednog kraja svorišta i jezivi muk na drugoj strani domaćinstava. U Sanji, majci nesrećnih dečaka, utrnulost od bola nadvladali su ogorčenost i bujica pitanja, pišu beogradski mediji.

ZASTRAŠUJUĆI DETALJI NESREĆE NA SREBRNOM JEZERU: Svi su plakali na obali, tragedija je mogla da bude sprečena?

- Zašto direktor škole, koji je decu poveo fudbalsku utakmicu i jezero, nije pazio na njih. Ko je maloletnicima smeo da iznajmi pedaline bez nadzora starijih, bez pojaseva za spasavanje, i to van kupalačke sezone, kada nema spasilaca na plaži?! Saznali smo da jedan od vlasnika tih pedalina nije hteo da pusti decu, a drugi im je dozvolio. Iznajmio im je pedaline za 250 dinara. Deca su uzela dve. Pa zar je moguće da dva mlada života koštaju 500 dinara - traži neutešna majka odgovore.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Iz nje nastavlja da izlazi bes dok čvrsto grli treće dete, ćerku Saru (13), Nikolinu bliznakinju.

- Mnogi su došli da nam izjave saučešće, ali direktor i trener, koji su izgubili moju decu, nisu došli. Zašto? Pa bar da su telegram saučešća poslali. Ni to nisu učinili, gde im je ljudskost - kivna je Sanja. Stefan i Nikola biće sahranjeni sutra.

Sa direktorom škole Zoranom Jovanovićem fudbalsku ekipu OŠ "Karađorđe" u Veliko Gradište, na utakmicu pionirske lige Zapadne regije Dunav, vodio je i trener - Marko Glišić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Kada je video šta se desilo, trener je skočio u vodu i zaplivao prema deci na suprotnoj strani jezera. Nažalost, nije stigao na vreme. Stefan i Nikola su već potonuli - kaže jedan od rođaka.

Bračni par Dragan (64) i Milanka Stanković (63), kao i direktor škole OŠ "Karađorđe" Zoran Jovanović, i trener fudbalskog kluba Marko Glišić, uhapšeni su nakon stradanja braće Stefana i Nikole Petrovića na Srebrnom jezeru.

- Bračni par je iznajmio dečacima pedaline bez sigurnosnih pojaseva. Nakon saslušanja u Osnovnom tužilaštvu u Velikom Gradištu određeno im je zadržavanje - naveo je izvor iz istrage. Oni se sumnjiče da su počinili teško krivično delo protiv opšte sigurnosti. Vlasnici pedalina ni ranije nisu postupali u skladu sa propisima.

- Opština je poslala dopis po kome nisu smeli da iznajmljuju pedaline deci bez roditelja. Takođe, nije ih smelo biti više od četvoro na pedalini - kaže sagovornik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    14. septembar 2016 | 00:48

    Pa da li je moguce da se uzimaju izjave u ovim trenucima? Pa kako i ona majka moze sada o bilo cemu da prica!? Ovo je definitivno prokleta zemlja!!

  • Kojot

    14. septembar 2016 | 09:40

    Roditelji krivi sto nisu vaspitali decu i naučili ih da znaju sta je opasno nekrivite direktora i trenera nemogu oni da ih drze sve za ruku nije to obdanište. Moja deca nisu cvećke ali znaju šta je opasno i šta se sme a šta nesme. Vlasnik pedolina i da im je dao prsluke oni ih nebi stavili jer su se glupirali i desila se tragedija. Na adi se iznajmljuju pedoline i ja nikad nisam video da neko ima prsluk na sebi. Zato ne okrivljujte sve osim roditelja jer očigledno roditelji nisu decu pripremili za život a ostalo su samo kockice mozaika koji se sklopio nažalost u veliku tragediju. Roditelji razgovarajte sa svojom decom , pričajte pričajte i samo pričajte i mnoge tragedije će se izbeći nekrivite druge koji su isto krivi većpođite prvo od svoje odgovornosti

  • Nikola

    14. septembar 2016 | 00:21

    Moje saucesce porodici, ali nista vam nije kriv vlasnik pedalina. Velika tragedija i nesrecan slucaj. RIP.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA