DRAMA U NAJVEĆEM MAKEDONSKOM ZATVORU: Zemljotres sve trese, robijaši preklinju da ih PUSTE DA SE SPASU (FOTO)

U skopskim zatvorima “Idrizovo” i “Šutka”, veliku opasnost za 2.000 zatvorenika u slučaju zemljotresa predstavlju katanci na vratima jer se oni moraju otključavati jedan po jedan pošto ne postoji elektronski sistem otvaranja svih vrata odjednom

  • 1

Zatvorenici u najvećem makedonskom zatvoru “Idrizovo” u Skoplju sinoć su digli pobunu strahujući za svoje živote nakon serije jakih zemljotresa koji su pogodili makedonsku prestonicu.

 

MAKEDONCI U PANICI, NE SPAVAJU NOĆIMA: Treću noć zaredom ih pogodio zemljotres!

 

Skopska televizija Telma tvrdi da su zatvorenici počeli da viču i udaraju po vratima i rešetkama moleći čuvare da ih puste napolje iz stare zgrade muškog odeljenja. Govorili su im da iz dvorišta ne mogu da pobegnu jer je on opasan visokim zidom.

 

Stražari su pokušali da smire situaciju, ali je ona eskalirala, pa su morali da o tome obaveste direktora zatvora Živka Pejkovskog. On je oko ponoći došao u zatvor i nekako uspeo da smiri situaciju rekavši im da ne postoji opasnost čak i da udari jači zemljotres.  

 

U skopskim zatvorima “Idrizovo” i “Šutka”, veliku opasnost za 2.000 zatvorenika u slučaju zemljotresa predstavlju i katanci na vratima jer se oni moraju otključavati jedan po jedan pošto ne postoji elektronski sistem otvaranja svih vrata odjednom.

 

Zato su seriju skopskih zemljotresa zatvorenici preživljavali panično i u strahu da neće uspeti na vreme da izađu napolje u slučaju jakih potresa jer čuvari neće stići da otključaju sve katance na vratima ćelija.

 

Printskrin: Youtube/Press24mk

Printskrin: Youtube/Press24mk

 

U zatvoru “Idrizovo” najrizičnije je muško odelenje jer se radi o staroj, dotrajaloj i ruiniranoj zgradi. Zato zatvorenici strahuju da bi se pri jačem zemljotresu zgrada jednostavno mogla srušiti, a oni ne bi na vreme uspeli da izađu napolje na sigurno.

 

Televizija Telma je pitala direktora zatvora “Idrizovo” Živka Pejkovskog i direktorku Uprave za izvršavanje sankcija Lidiju Gavrilovsku koji su protokoli i kako se treba ponašati u zatvorima u slučaju elementarih nepogoda, ali odgovor nisu dobili.

 

I dok institucije odgovornost prebacuju jedni na druge, zatvorenici strahuju da će ostati zarobljeni iza rešetaka bez šansi da se spasu u slučaju jačeg zemljotresa.

 

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca gr. [ΞΧΞ]

    14. septembar 2016 | 20:23

    Eto, ipak i zemljotres nekome moze doneti spasenje !!! Kakva radost za robijase !!! Samo, interesantno da kada ubijaju, siluju, pljackaju, dilerisu... se ne boje za svoj zivot, a zemljotresa se boje !!! Kakav apsurd !!! Neka im presudi BOG, ne pustajte ih !!! :)))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA