≫ 

CUNAMI SE ZAHUKTAVA: Tužilaštvo traži pritvor za Jevtu Jevtića i saradnike

Osumnjičenima koji su uhapšeni u jučerašnoj akciji "Cunami" na teret se stavljaju krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga

  • 2

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je danas istragu protiv vođe navijača Zemuna Jevte Jevtića i još četvorice njegovoih saradnika zbog sumnje da su trgovali drogom i predložilo sudu da im odredi pritvor.

OVO JE NAJVEĆI NARKO BOS UHAPŠEN U AKCIJI CIKLON: Jevta Jevtić "pao" sa 29 saradnika (FOTO)

Pored Jevtića naredbom o sprovođenju istrage protiv Jevte Jevtića, obuhvaćeni su i Darko Radaković, Dejan Stanić, Janko Vizij i Milan Plavša, precizira se u saopštenju tužilaštva i napominje da je sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu podnet predlog da se svima odredi pritvor.

Osumnjičenima koji su uhapšeni u jučerašnoj akciji "Cunami" na teret se stavljaju krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Oni se terete da su od početka 2015. godine do juče na teritoriji Srbije, SR Nemačke, Španije, Majdarske i Holandije kao pripadnici kriminalne grupe kupovvali transportovali i prodavali kokain, amfetamin sulfat, hašiš, kao i da su proizvodili i prodavali kanabis.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Jevtić, Radaković i Marko Nikica Ašanin, protiv koga se vodi krivični postupak u Nemackoj,sumnjiče se da su organizovali organizovanu kriminalnu grupu, čiji su pripadnici Dejan Stanić, Janko Vizi i Milan plavša kao i Bokan Uroš, Boris Bešić, Nedžad Kurbašević, Aleksis Ljaljenko, Sergan Agkun, protiv kojih se postupci vode u više zemalja.

Zbog postojanja osnova sumnje na međunarodnu organizovanu trgovinu psihoaktivnim kontrolisanim susptancama u količinima koje nisu zanemarive i koje zahtevaju sprovođenje komplikovanih istražnih radnji dana 18. decembra 2015. godine ministar pravde Srbije i Javni tužilac Javnog tužilaštva u Esenu potpisali su Sporazum o formiranju zajedničkog istražnog tima izmedu Nemačke i Srbije.

Na osnovu tog sporazuma Tužilaštvo za organizovani kriminal i Javno tužilaštvo Esen zajednički su sprovodili predistražni postupak protiv ove kriminalne grupe kojom je rukovodio Jevtić, uz podršku i saradnju nadležnih organa ministarstva unutrašnjih poslova RS i Savezne kriminalisticke službe SR Nemačke, napominje se u saospštenju tužilaštva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ?

    14. septembar 2016 | 14:38

    Sad je li cunami ili ciklon? Prvo ste pisali da je ciklon a sad u ovoj objavi cunami...

  • Kibo

    14. septembar 2016 | 18:24

    E moj Jevto! Izgubi ti licencu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA