MISTERIJA ISTOVREMENE SMRTI 32 OVCE: Pale su mrtve, a pastir se KATAPULTIRAO u vazduh (FOTO)

Nesreća koja je zadesila hercegovačkog farmera prouzrokovala je štetu koja se meri hiljadama evra

  • 4

Snažno nevreme kod planine Čabulje u blizini Mostara izazvalo je veoma snažan udarac groma koji je ubio 32 ovce iz stada u vlasništvu porodice Prskalo, a pukom srećom smrt je izbegao pastir Milan iz Nevesinja.

MUNJE NASTAVLJAJU DA UBIJAJU PO BALKANU: Muškarac iz Zvornika preminuo dok je brao šljive!

Snažan grom udario je u bor u blizini kojeg je pastir stajao pod kišobranom. Udar ga je odbacio i doslovno “pokosio” deo stada od oko 350 ovaca, koliko je čuvao ovaj pastir.

- Sreća u nesreći je to što Milan nije pretrpeo ozbiljnije posledice. Onako u šoku nazvao me je telefonom pa sam odmah odjurio na mesto događaja gde sam imao šta i da vidim - kaže Josip Prskalo čiji roditelji žive oko tri kilometra dalje.

Foto: Večernji List Foto: Večernji List

Nesreća koja je zadesila hercegovačkog farmera prouzrokovala je štetu koja se meri hiljadama evra. Inače, prema njegovim rečima, jedna ovca minimalno košta oko 100 evra, a tu je i šteta u proizvodima koje ona donosi tokom godine. Stariji članovi njegove porodice pamte sličan slučaj od pre 40 godina kada im je grom na toj planini usmrtio pet krava.

Inače, početkom leta zabeležen je i slučaj u kojem je od groma stradao deo stada ovaca penzionera Steve Dukića (67) u blizini Milića kod Zvornika.

Foto: Večernji List Foto: Večernji List

Takođe, udari groma su ove letnje sezone imali tragične posledice i za dvoje ljudi. Krajem jula u zvorničkom naselju Šćemlije grom je usmrtio Milu Stevanovića (40), radnika preduzeća Zvornik stan i Juroša Kosorića (60) iz Rogatice na brdu Tmor nedaleko od sela Milakovići.

(Telegraf.rs / Izvor: vecernji.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA