ZDRAVO, KINO: Za ovo su se Rusi spremali 20 godina

Ruski fond za direktne investicije doneo neophodne odluke kako bi izgradnja dugo očekivanog mosta bila omogućena

  • 0

Rusija će završiti izgradnju svog dela železničkog mosta, koji povezuje tu zemlju sa Kinom, preko pogranične reke Amur sredinom 2018.

Kina i Rusija grade brzu prugu Peking-Moskva!

To navodi list Izvestija pozivajući se na ruskog ministra saobraćaja Maksima Sokolova. Dodaje se da je Kina svoj deo mosta već izgradila.

"Pretpostavljalo se da će ceo projekát biti završen 2017. godine, a novi rok koji je dao ministar saobraćaja Ruske Federacije je 2018. godina. Situaciju je sa mrtve tačke uspela da pomeri intervencija ovlašćenog predstavnika predsednika Rusije u Dalekoistočnom federalnom okrugu Jurija Trutnjeva, koji je naložio da se izađe na kraj sa problemima, da se odrede izvođači radova i uslovi za izvršenjaeposla“, navodi list.

Sokolov je za Izvestija rekao da je Ruski fond za direktne investicije doneo neophodne odluke kako bi izgradnja mosta bila omogućena.

"Danas je izvođač došao na objekat. Zaključen je ugovor. Ubrzanim tempom ćemo pokušati da nadoknadimo izgubljeno vreme za brzi završetak izgradnje“, rekao je ministar.

Priprema za izgradnju mosta trajala je više od 20 godina. Planirano je da novi granični most bude izgrađen za tri godine i da bude pušten u rad 2019. godine. Ruski deo pograničnog prelaza gradiće ruski izvođači, a dve trećine dela mosta biće na ruskoj strani.

(Telegraf.rs / Izvor: Sputnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA