≫ 

AKCIJA BIA, TUŽILAŠTVA I POLICIJE: Uhapšena dva predsednika suda i sudija zbog primanja mita!

Predsednik Višeg suda u Šapcu Gojko Lazarev, predsednik Osnovnog suda u Loznici Dragan Cvetinović, sudija Osnovnog suda u Loznici Oliver Lazarević i još jedna osoba uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela primanje i davanje mita i zloupotreba službenog položaja, izjavila je državni sekretar u ministarstvu unutašnjih poslova Biljana Popović Ivković

  • 51

Saradnjom Bezbednosno informativne agencije, Tužilaštva za organizovani kriminal i policije uhapšena su dva predsednika suda i jedan sudija zbog sumnje da su primali mito da bi osuđenima odložili kazne zatvora ili im omogućili da u potpunosti izbegnu odlazak u zatvor, saopšteno je večeras iz tog Tužilaštva.

PREDSEDNICI SUDA I SUDIJA UHAPŠENI NAKON VIŠEMESEČNE AKCIJE: MUP, BIA i Tužilaštvo nastavljaju da suzbijaju kriminal i korupciju (FOTO)

Zbog sumnje da su primali mito i zloupotrebili službeni položaj uhapšeni su predsednik Višeg suda Gojko Lazareva, predsednik Osnovnog suda Dragan Cvetinović i sudija Osnovnog suda Olivera Lazarević, kao i jedno lice koje je učestvovalo u pomaganju da se izvrše ova krivična dela, navodi se u saopštenju.

Detalji hapšenja srpskog sudije! Tražio 2.000 evra, podmetnuli mu obeležene novčanice!

- Nikome nije prijatno da vidi da oni koji dele pravdu i staraju se o zakonitosti rada sudova, budu lišeni slobode zbog osnovane sumnje da su počinili teška krivična dela. Međutim, to je jasna poruka građanima da nema izuzetih od zakona, bez obzira koju funkciju neko obavljao. Zajedničkim radom Tužilaštva za organizovani kriminal i pripadnika službi bezbednosti i Ministarstva unutrašnjih poslova, država je pokazala odlučnost u borbi protiv korupcije i kriminala. Kada neko sa ovako važnom društvenom funkcijom, a zarad lične koristi zloupotrebi službeni položaj, to duboko uruši poverenje građana, ne samo u pravosuđe, već i u celu državu. Verujem da će nadležni državni organi efikasno postupati u ovakvim slučajevima, kako bi se u što kraćem roku došlo do pune istine, da bi oni za koje se dokaže da su radili mimo zakona, snosili posledice i odgovornost za dela koje su počinili - izjavila je ministarka prave Nela Kuburović.

Osumnjičeni će biti saslušani u Tužilaštvu za oganizovani kriminal nakon čega će, kako se navodi, biti doneta odluka o daljem toku krivičnog postupka.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šta je tu je

    14. septembar 2016 | 21:19

    Znate kako se kaže,kadika te tuži kadija ti sudi.Izjave,do 48 sati policijsko zadržavanje pa kući i za 6 meseci ot orili advokatske kancelarije,a običan građanin za neplaćenu kaznu iz saobraćajnog prekršaja ako nema pare na robiju.

  • Сале Лш.

    14. septembar 2016 | 21:19

    Ма јел могуће!

  • novosadjanka

    14. septembar 2016 | 21:51

    Samo 2 predsednika i 1 sudija?!? A sta je sa ostalima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA