NATO GENERAL: Balkan i dalje "tempirana bomba"

Petr Pavel upozorio na opasnosti na Balkanu ocenivši da je situacija u tom delu Evrope "daleko od stabilne" utvrdivši da "Balkanu preti islamski terorizam, ali i ruski uticaj"

  • 46

Predsedavajući Vojnog odbora NATO general Petr Pavel izjavio je da je Balkan još potencijalni izvor ratnih sukoba i poručio da Severnoatlanski savez mora da poseduje sposobnost odvraćanja protivnika i odbrane svojih članica, kao i veću ulogu u borbi protiv terorizma, prenela je danas Hina.

VELIKA BALKANSKA PREVARA: Ako vas budu zvali ovi službenici, ne nasedajte nikako na njihove zahteve!

– NATO savez mora da poseduje sposobnost, snage i resurse za odvraćanje protivnika i odbranu svoje članice od bilo kakve pretnje – rekao je sinoć u Splitu general Pavel na konferenciji za novinare nakon celodnevne konferencije Vojnog odbora NATO.

Hrvatska agencija navodi da je Pavel upozorio na opasnosti na Balkanu ocenivši da je situacija u tom delu Evrope "daleko od stabilne" utvrdivši da "Balkanu preti islamski terorizam, ali i ruski uticaj".

Foto: Wikipedia/Ministry of Defence and Armed Forces of the Czech Republic Foto: Wikipedia/Ministry of Defence and Armed Forces of the Czech Republic

– Bosna i Hercegovina mogla bi postati utočište za terorizam – kazao je general Pavel koji je, na pitanje kako procenjuje razvoj izbegličke krize ove jeseni, istakao da ne očekuje velike talase izbeglica kao što se to dogodilo prošle godine.

Predstavljajući zaključke konferencije, general je istakao da je sastanak u Splitu bio prilika da se okupe načelnici generalštabova zemalja članica NATO, dva strateška NATO komandanata, kao i predstavnik Crne Gore, koja je dobila pozivnicu za članstvo u NATO, kako bi "mogli da raspravljaju sprovođenje odluka koje su predsednici država i vlada doneli na samitu NATO u Varšavi u julu".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teslina naslednica

    18. septembar 2016 | 12:59

    Gospodine generale, danas u eri interneta i modernih tehnologija ne mozete da obmanjujete ljude ni lazima ni neistinama, naime mi danas znamo da nama pretnja nije islam nego upravo vi, kao i to da troristi nisu pripadnici islamske vere nego se mole u onoj crkvi u kojoj se i vi molite!

  • Milojko

    18. septembar 2016 | 12:12

    Zahvaljujući Nato sad i jest balkan bure baruta

  • kiza

    18. septembar 2016 | 13:52

    Brinite se vi o vasoj Americi, a ne o Balkanu pa ce na Balkanu biti mir

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA