RAJ NA BALKANU: Ovo je jedino selo iz kog niko ne beži, već svi hoće da se tu dosele (FOTO)

Seoski turizam, ekološka poljoprivreda, netaknuta priroda Kopačkog rita, ali i blizina Osjeka - glavni su razlozi zašto mlade porodice biraju baš ovo mesto da se skrase

  • 2

Naselje na samom kraju parka prirode Kopački rit, Kopačevo, u Osječko - baranjskoj županiji, pravi je izuzetak u ovom kraju. Često možemo pročitati neumoljive statistike da stanovništvo uglavnom beži iz manjih mesta u potrazi za boljim životom, kako u druge delove Hrvatske, tako i u inostranstvo. Ipak ovo selo konstantno beleži doseljavanje - prenosi Dnevnik.hr.

MIHOLJSKO LETO: Pogledajte očaravajuće boje drveća u zlatnoj igri prirode

Seoski turizam, ekološka poljoprivreda, netaknuta priroda Kopačkog rita, ali i blizina Osjeka - glavni su razlozi zašto mlade porodice biraju baš ovo mesto da se skrase.

Među njima je i poznati zagrebački pozorišni reditelj Ivan Kristijan Milić, koji je glavni grad zamenio životom na selu sa suprugom i četvorogodišnjim sinom.

- Kupili smo staru kući sa kraja 19. veka, čiju obnovu sada privodimo kraju. Smestili smo se između prekrasnog grada Osjeka i potpune divljine Kopačkog rita. Tako da se nalazimo u maloj sredini u kojoj se poznajemo sa svima i gde sve što nam treba možemo naći u krugu od  100 metara - rekao je Milić za Dnevnik.hr.

Foto: Wikimedia/Misalalic Foto: Wikimedia/Misalalic

RESAVSKA PEĆINA: Čudo prirode staro 80 miliona godina (VIDEO)

Mnogo je ovakvih primera, a u seoskom vrtiću se uvek traži mesto više. Ribarski dani u Kopačevu su jedna od najposećenijih baranjskih manifestacija. 

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA