Pogledajte spot kojim se građani RS-a pozivaju na referendum (VIDEO)

Promotivni spot kojim se pozivaju stanovnici Republike Srpske da izađu na referendum o 9. januaru traje dva minuta

  • 26

- Ja sam Stefan. Na dan kad sam rođen vodila se bitka za život. Oca nisam zapamtio. Ali znam šta mi je ostavio. Ognjište. Krsnu slavu. I moju otadžbinu.

Ovim rečima počinje dvominutni promotivni spot u produkciji RTRS-a kojim se pozivaju stanovnici Republike Srpske da izađu na referendum o 9. januaru.

DODIK: Sve je spremno za referendum!

Podsećanja radi, referendumsko pitanje na koje će građani RS-a odgovarati u nedelju, 25. septembra glasi:

- Da li podržavate da se 9. januar obeležava i slavi kao Dan Republike Srpske?

Printskrin: RTRS, Tanjug/Zoran Žestić Printskrin: RTRS, Tanjug/Zoran Žestić

Referendum će se održati iako je Ustavni sud Bosne i Hercegovine zabranio održavanje, a usprotivili su se čak i u Srbiji.

Valentin Inzko, visoki predstavnik u BiH, u nedelju je izjavio da je održavanje referenduma u RS-u još hipotetičko pitanje i ukazao da su odluke ustavnog suda u bilo kojoj zemlji obavezujuće.

Uloga Dodika je ogromna a za suprotstavljanje odlukama Ustavnog suda BiH, predviđena je zatvorska kazna u trajanju od šest meseci do pet godina.

TRI DANA UOČI REFERENDUMA: Milorad Dodik sutra na sastanku sa Vladimirom Putinom!

Analitičari smatraju da će ključnu ulogu, osim eventualno Tužilaštva BiH, odigrati i međunarodna zajednica koja mora da odlučiti da, ili će pasiti Dejtonski sporazum ili će pustiti Dodika da uruši Dejtonski sporazum, što bi moglo odvesti do toga da se staklene nožice ovog sporazuma konačno sruše.

Zasad, iako svesni posledica, Milorad Dodik i njegov SNSD ne odustaju. SNSD se odrekao izbornih reklama kako bi na tim mestima promovisao referendum. Banjalučanka Kristina Ivanović već danima peva Zavet putem medija u RS-u, a sad je stigla, očekivano, i podrška RTRS-a sa spotom o mladiću Stefanu koji "brani otadžbinu“ i poručuje kako RS "nije na prodaju“(?!).

ZBOG PRETNJI RATOM U REPUBLICI SRPSKOJ: Vučić zabrinut, možda prekine posetu SAD!

Potom, narator poziva građane da "odbrane njen rođendan i sačuvaju njeno ime i samostalnost (...) Srpska te treba!“. Kako će se sve ovo sačuvati referendumom za odluku o datumu Dana RS-a, narator ne objašnjava.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Radio Sarajevo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tenzije

    20. septembar 2016 | 21:33

    Pogledajte spot kojim se gradjani RS pozivaju u RAT!!!

  • Kragujevac

    20. septembar 2016 | 21:46

    Dok vekovima otimaju ono što je naše, kažu da smo slabi a mi se držimo još JAČE. Ne mrzim nikog AL NE DAM NI NA SVOJE. U NAŠOJ Republici Srpskoj braća nikog se ne boje. Dok nas ima dole svaka kuća je SRBIJA !!!

  • Negotin

    20. septembar 2016 | 22:50

    Naježio sam se !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA