PLAĆENO PORODILJSKO I ZA TATE I ZA MAME: Ministarka Đukić Dejanović najavila nove korake za promenu demografske slike Srbije!

Akcenat u populacionoj politici treba staviti na stimulisanje rađanja prvog i drugog deteta

  • 17

Ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović najavila je juče da će biti formiran demografski savet, koji će predložiti korake za promenu katastrofalne demografske slike u Srbiji.

U SRBIJI VIŠE ABORTUSA, NEGO BEBA: Stigli užasni podaci, od kojih se ne zna koji je gori

Đukić Dejanović kaže da će strategije  rađanja, koja je usvojen 2008. i nije primenjivana, biti inovirana kako bi se zaustavio negativni trend da u Srbiji godišnje nestane 35.000 stanovnika.

Ona smatra da akcenat u populacionoj politici treba staviti na stimulisanje rađanja prvog i drugog deteta, da u Srbiji majke imaju pravo godinu dana da ostanu uz bebu nakon rođenja, ali da treba više raditi i da se očevi uključe i da imaju deo plaćenog odsustva s posla.

- Zar to neće povećati psihološki komfor žene? Ona nije napeta, nije anksiozna, nema strepnju da će biti prepuštena sama sebi, da će sama brinuti o odrastanju deteta, krizama - zaključila je Đukić Dejanović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    21. septembar 2016 | 08:46

    Prvo vi resite da te majke koje su na porodiljskom na vreme dobiju plate,a ne da cekaju po tri cetiri meseca da bi im isplatili!!! Sram vas bilo!!! I zato cekam da se nesto promeni da bi se uopste usudila da razmisljam o drugom detetu

  • Srbija

    21. septembar 2016 | 09:44

    Da se i tate malo odmore samo kad bi to moglo tako.

  • Јасмина

    21. septembar 2016 | 09:28

    И време је...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA