10 MILIONA DOLARA ZA GLAVU SRBINA: Zoran Mihajlović Jakšić, vođa grupe "Amerika" na meti mafijaša!

Vođa grupe "Amerika" Zoran Mihajlović Jakšić (57) našao se u nemilosti bliskih saradnika jer mnogi bosovi peruanskog podzemlja veruju da je on nakon hapšenja razotkrio celu grupu

  • 12

Policija je preko svojih doušnika u podzemlju saznala da su u toku pripreme za Jakšićevu likvidaciju, za koju su mafijaši spremni da egzekutoru plate čak 10 miliona dolara!

FILMSKO HAPŠENJE NAJTRAŽENIJEG SRBINA NA SVETU: Specijalci ga jurili devet godina, a onda je ovako PAO! (VIDEO)

Naime, do policijie su stigle informacije da je Jakšić u podzemlju označen kao glavni krivac za akciju u kojoj je uhapšeno sedmoro kriminalaca koji su sarađivali sa grupom "Amerika", među kojima je bio i najtraženiji peruanski begunac Migel Anhel Viljanueva. Posle njega uhapšeno je čak 42 narko dilera iz tri najjače peruanske mafijaške porodice.

Kako su preneli mediji, posle pretresa ćelije u kojoj boravi od 17. jula, kada je uhapšen, peruanska policija došla je do dokumenata koji su pomogli da  bude otkriveno i zaplenjeno 854 kilograma kokaina! Mafija sumnja da je Jakšić tokom boravka u pritvoru, u kome se nalazi mesec i po, otkrio policiji imena i lokacije na kojima se kriju najtraženiji begunci. U prilog toj teoriji, kako su preneli lokalni mediji, išla je i vest da su inspektori posećivali i pretresali Jakšića u pritvoroskoj ćeliji, nekoliko dana uoči poslednje akcije hapšenja. Upravo zbog toga veruju da su mu država i policja obećale određene pogodnosti ukoliko razotkrije odbegle kriminalce, među kojima ima i onih koji su se skrivali i po deset i više godina.

Printskrin: Youtube/AnitaMariaNoticiasHD Printskrin: Youtube/AnitaMariaNoticiasHD

Kao pogodnosti navodne nagodbe, mediji spominju da su peruanske vlasti obećale Jakšiću da ga neće izručiti pojedinim državama koje za njim imaju raspisane poternice, u zamenu za informacije itz podzemlja. Jakšić se navodno najviše pribojava izručenja u SAD ili Nemačkoj, gde je za njim raspisana poternica kako zbog droge, tako i zbog više teških krivičnih dela. Ono što je do sad poznato jeste da je za Jakšićem izdato 25 naloga za poternicu širom Južna i Severne Amerike i Evrope.

Printskrin: Youtube/AnitaMariaNoticiasHD Printskrin: Youtube/AnitaMariaNoticiasHD

Peruanski mediji navode da je Peru dosad primio samo jedan zahtev za ekstradiciju Jakšića, i to samo iz susedne Argentine, ali da očekuju da će isti zahtevi pristići iz svih zemalja koje ga potražuju. Naime, argentinske vlasti sumnjiče Jakšića da je iz zemlje švercovao tečni kokain, koji je bio spakovan u vinske flaše "san huan", koji je zatim brodovima transportovao u Belgiju i Holandiju.

ZRENJANINAC KOJI JE VODIO GRUPU AMERIKA IZDAO SARADNIKE: Najtraženiji Srbin na svetu otkucao narko bosove!

Podsećamo da je Jakšič uhapšen sredimo jula u blizni granice sa Ekvadorom, koju je najverovatnije nameravao da pređe. Peruanska policija, u saradnji sa američkim kolegama, sumnjiči ga da je bio na čelu organizacije koja je kupovala drogu od Peruanaca i Ekvadoraca i potom je transportovala u Evropu prekookeanskim brodovima ili uz pomoć takozvanih mula, prenose mediji iz te države.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radovan

    21. septembar 2016 | 10:31

    Jaksicu brate znao si da ce doci taj dan, zao mi je!

  • °Glas razuma°

    21. septembar 2016 | 09:15

    Sad ce opet da gledaju sve Srbe ko teroriste

  • olalaaaa

    21. septembar 2016 | 11:06

    na pocetku nije izgledalo ovako kraj je srusio pocetak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA