≫ 

VOZ U LUNA PARKU ODSEKAO TINEJDŽERIMA NOGE: Deca su vrištala, niko nije mogao da im pomogne (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Navodno, do nesreće je došlo zato što zaposleni u parku nisu mogli da vide da vozić koji je obišao dva kruga, stoji u mestu, pa su zato poslali drugi

  • 0

Tematski zabavni parkovi obično zrače pozitivnom energijom i tamo možemo da vidimo radosne scene gde se deca, ali i odrasli, provode na različitim ringišpilima, vozićima i rolerkosterima. Međutim, prošlog leta reputacija jednog od najvećih i najboljih zabavnih parkova u Velikoj Britaniji, Alton Kula, zauvek je uništena zbog tehničkog kvara Smešak rolerkostera posle koje su dvojica gazda postali invalidi, a i mnogi drugi su teško povređeni, prenosi viralthread.com

 

HOROR U ZABAVNOM PARKU: Rolerkoster iskočio iz šina, pao sa visine od 10 metara, ljudi zarobljeni ispod olupina (FOTO)

 

Istraga o nesreći je odavno u toku, ali u početku nije postojao nikakav snimak ove tragedije. Ipak, skoro je amaterski snimak procureo na internet i na njemu se vidi nesposobnost radnika firme Merlin Atrakcija, koja je rezultirala katastrofom u kojoj je povređeno 16 ljudi, a dvoje tinejdžera je ostalo bez nogu.

 

Na početku snimka se vidi jedan rolerkoster kako zaglavljen visi naopačke, a onda se desilo da radnik drugog vozića nije na vreme pritisnuo sigurnosnu kočnicu.

 

Ovaj snimak je pušten u vreme kada je zabavni park čekao presudu i drastičnu kaznu  za nemar koji je doveo do katastrofe, a to je nešto najgore što se dogodilo u 35-godišnjoj istoriji ovog parka. Ipak, nijedna kazna ne može da zadovolji Viki Bakč i Leu Vašington, dve tinejdžerke koje su helikopterom prevezene u bolnicu gde su im kasnije, zbog povreda opasnih po život, amputirali noge.

 

Navodno, u vreme incidenta, zaposleni u parku nisu mogli da vide da vozić koji je obišao dva kruga stoji u mestu, pa su zato poslali drugi, rekli su tužioci. Oni koji su bili u tom voziću, glasno su zbog straha vrištali i lako je bilo čuti ih pre sudara. Hrabrim bolničarima su noge morale da vise u vazduhu nekoliko sati dok su pokušavali da spase živote onih koji su se u trenutku nesreće našli tamo.

 

Tokom sudskog saslušanja u aprilu, okružni sudija Džek MekGarija rekao je da pomenuta firma nosi veliku krivicu za sudar koji je izložio  žrtve visokom riziku da zadobiju ozbiljne povrede. Park je prekršio tačku zakona iz 1974. godine koja se odnosi na zdravlje i bezbednost i glasi: "Dužnost svakog zaposlenog je da obezbedi da niko ne bude izložen rizicima po njihovo zdravstveno stanje".

 

Ostaje nada da će stravična kazna doprineti da se ovakve stvari više ne događaju u tematskim parkovima, mada svi najiskrenije sumnjaju u to.

 

Snimak možete da pogledate ovde:

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA