Abas pozvao UN da 2017. proglasi godinom okončanja izraelske okupacije Palestine!

Palestinski lider je rekao da Velika Britanija treba da se izvini za Deklaraciju iz Balfura iz 1917. godine, kojom se odobrava jevrejska država u Palestini

  • 1

Palestinski predsednik Mahmud Abas, u svom obraćanju Generalnoj skupštini UN, rekao je da bi sledeća godina trebalo da postane godina kada će se izraelska okupacija Palestine završiti.

PALESTINA ULAZI U ISTORIJU: Danas će se njihova zastava zavijoriti u UN!

Abas će podneti rezoluciju savetu bezbednosti UN kao suprotnost "teroru domaćeg stanovništva protiv Palestinaca". Palestinski lider je rekao da Velika Britanija treba da se izvini za Deklaraciju iz Balfura iz 1917. godine, kojom se odobrava jevrejska država u Palestini.

On je dodao da bi Velika Britanija trebalo da prizna Palestinu kao nezavisnu zemlju.

- Pitamo Veliku Britaniju, dok se bližimo 100-godišnjici od usvajanja zloglasne deklaracije, da se izvini Palestincima za katastrofe, bedu i nepravdu koje je ova deklaracija donela i da deluju da isprave posledice - rekao je Abas za Rojters. - Ovo je najmanje što Velika Britanija može da uradi.

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA