Prvi put istaknuta tradicionalna zastava Vojvodina (FOTO)

Gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović zvanično je predao tradicionalnu zastavu koja će biti istaknuta ispred Gradske kuće na Trgu slobode

  • 4

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je svečanoj ceremoniji na platou ispred Pokrajinske vlade gde je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović svečano istakao tradicionalnu zastavu AP Vojvodine.

Brnabić: Fantastično je što je Novi Sad IT centar Srbije, a ne Beograd

Tom prilikom, gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović zvanično je predao tradicionalnu zastavu koja će danas u 16 časova biti istaknuta ispred Gradske kuće na Trgu slobode.

Foto: novisad.rs Foto: novisad.rs

Svečanosti su pored gradonačelnika Miloša Vučevića i brojnih predstavnika uprave i institucija Grada Novog Sada, prisustvovali i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, kao i članovi Pokrajinske vlade.

Foto: novisad.rs Foto: novisad.rs

U umetničkom delu programa svečanosti nastupili su glumac Srpskog narodnog pozorišta Miodrag Petrović koji je izrecitovao odlomak iz pesme "Razgovor sa uvučenom srpskom zastavom u mađistratu novosadskom" Laze Kostića, kao i glumica Željka Jelić koja je govorila stihove pesme Florike Štefan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radnaskela

    23. septembar 2016 | 17:21

    Ukinite pokrajinu (pokrajine?), decentralizujte Srbiju, izdelite na manje regije koje će biti efikasnije, neće tražiti otcepljenje i neće imati preskupi parlament, izbore i stranke!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA