≫ 

KOŠ PAO NA DETE: Dečak (14) teško povređen kada se srušila čelična konstrukcija na igralištu!

Dečak I. G. bio je okrenut leđima i nije video da koš sa pločom i cela konstrukcija padaju na njegovu glavu i leđa. Nesreća se dogodila na košarkaškom igralištu u Osijeku

  • 0

Dečak I. G. (14) godina teško je povređen u nedelju poslepodne kada je na njega pao koš dok se s prijateljima igrao na košarkaškom igralištu u naselju Retfala u Osijeku

Njih 20-tak vršnjaka okupilo se na igralištu u osječkom naselju Ljudevita Posavskog da igraju basket. Do nezgode je došlo kada je u jednom trenutku, jedan od dečaka skočio do obruča koša da "zakuca" loptu, uhvatio se za obruč i počeo da pada zajedno sa celom kontrukcijom.

GRANATA OD 225 KILOGRAMA ISPOD ŠKOLSKOG IGRALIŠTA: Evakuisane stotine ljudi, bomba još nije eksplodirala!

Dečak I. G. bio je okrenut leđima i nije video šta se događa. Koš sa pločom i cela konstrukcija pali su mu na glavu i na leđa teško ga povredivši.

Njegovi prijatelji ostali su pribrani i odmah pozvali Hitnu pomoć, ali i dečakovu mamu koja je odmah došla. Šokirana prizorom, mama je hrabrila sina do dolaska Hitne jer se on žalio na jake bolove. Srećom, ostao je pri svesti. Odmah je prevezen u bolnicu gde je konstatovano da je dobio prelom ključne kosti i potres mozga, i da mora na operaciju.

Foto-ilustracija: Wikimedia/Suradnik13 Foto-ilustracija: Wikimedia/Suradnik13

"SIN JEDINAC MI JE UMRO NA RUKAMA": Ispovest majke dečaka koji je poginuo na igralištu kada je na njega pao gol!

Iako je teško povređen i stalno u bolovima, sretna sam što je ostao živ. Mogao je ostati invalid. Na tom se igralištu igraju i manja deca i mogao je da strada još neko. Ogorčena sam i tužiću odgovorne što sprave na dečjim igralištima ne kontrolišu redovno i ne obilaze pa predstavljaju ovakvu opasnost za decu - rekla je novinarima dečakova mama Nikolina G.

Srušena konstrukcija koša istrunula je i to se vidi. Problem dotrajalih igrališta na gradskom veću izneo je Miroslav Sikora upozorivši da o tome treba voditi više računa.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Ne znamo kako je moguće da je ta konstrukcija već istrunula jer to je igralište obnovljeno sa novim spravama prije samo šest godina - rečeno je na veću.

Ovakve nezgode nisu nepoznanica ni za Srbiju, na čijim dečjim igralištima se svakodnevno dešavaju incidenti poput ovog. Često se čuje da se na nekom otkačila ljuljaška, pao koš, polomila klackalica...

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr / Foto: ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA