STIGLA PRESUDA SUDA: Karamarko bio u sukobu interesa

Upravni sud je istovremeno potvrdio da je odluka Komisije za sprečavanje sukoba interesa bila zakonita, a Karamarko se na odluku Suda može žaliti Visokom upravnom sudu

  • 2

Upravni sud u Zagrebu odbio je zahtev bivšeg šefa HDZ Tomislava Karamarka, kojim je tražio da se odluka nadležna komisija o tome da je kao potpredsednik Hrvatske Vlade bio u sukobu interesa.

KARAMARKO RUSKIM NOVCEM FINANIRAO HDZ: Novi skandal bivšeg šefa hrvatske stranke

Upravni sud je istovremeno potvrdio da je odluka Komisije za sprečavanje sukoba interesa bila zakonita, a Karamarko se na odluku Suda može žaliti Visokom upravnom sudu.

Dalija Orešković, predsednica Komisije za utvrđivanje sukoba interesa rekla je za Index.hr da je ova presuda izuzetno značajna za praksu tog tela.

Podsetimo, Poverenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je 15. juna a većinom glasova da je prvi potpredsjednik vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko bio u sukobu interesa zbog iznošenja osobnih stavova i prijedloga za povlačenje Hrvatske iz arbitraže s MOL-om, a osobito na sastanku Savetu za saradnju, zbog poslovnog odnosa u kojem su bili njegova supruga Ana i njegov prijatelj, savetnik mađarske naftne kompanije MOL, Josip Petrović te stavova koje je kao zvaničnik zastupao u pogledu arbitražnih postupaka koji se vode između Ine i MOL-a.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    27. septembar 2016 | 14:35

    Nemogu da verujem da je karavi marko to uradio e da nije ustasa nebih verovao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA