SRBI imaju zadatak da uhapse DODIKA!

Moguće hapšenje, odnosno privođenje, najavio je Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, inače Srbin po nacionalnosti i kadar SDS-a

Samo dan posle referenduma u Republici Srpskoj, na kome su se građani ovog entiteta gotovo jednoglasno izjasnili za obeležavanje 9. januara kao Dana RS, Tužilaštvo BiH je pozvalo predsednik Srpske Milorada Dodika na saslušanje u svojstvu osumnjičenog u predmetu u koji se odnosi na neizvršavanje Odluke Ustavnog suda BiH.

Dodik na saslušanju u Tužilaštvu BiH 3. oktobra!

Podsećamo, Dodik je juče rekao da je referendum demokratska pobeda Srpske i da ga ne plaše nikakve istrage Tužilaštva BiH, ni najave hapšenja i sankcija. A, upravo je moguće hapšenje, odnosno privođenje najavio Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, inače Srbin po nacionalnosti i kadar SDS-a.

Na pitanje koja bezbednosna agencija je nadležna da izvrši eventualno prisilno privođenje, Mektić je rekao da bi u ovom konkretnom slučaju to najverovatnije bila SIPA (Agencija za istrage i zaštitu).  Inače, na čelu SIPA je, takođe Srbin Perica Stanić, iz Prnjavora odakle je i Mektić.

VUČIĆ STRAHUJE ZA MIR: Između nas je više mržnje nego pre 21 godinu!

SIPA, koja predstavlja elitnu policijsku jedinicu, podređenu Ministarstvu sigurnosti, ima Regionalnu kancelariju u Banja Luci, i ona je nadležna za taj deo Republike Srpske. U slučaju naloga, pripadnici SIPA iz Banja Luke bili bi zaduženi za privođenje Dodika.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Vojni analitičar Miroslav Lazanski za Telegraf kaže da ne veruje u ovaj scenario. Prema njegovim rečima, potez Tužilaštva BiH je politički akt nemoći i reakcija na referendum u RS.

- Kako misle da hapse? Na silu? SIPA u Banja Luci ne raspolaže nikakvom silom, u Banja Luci je glavna sila narod, a narod ne možete da uhapsite - rekao je Lazanski.

Ostaje pitanje da li će se nadležni u BiH odvažiti da izdaju naredbu za privođenje Dodika, imajući u vidu kakve bi to posledice moglo da izazove, pogotovo što se u nedelju 2. oktobra u ovoj državi održavaju lokani izbori.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slave

    27. septembar 2016 | 19:30

    Rialiti "Bosna" se nastavlja. Narode bosanski uzivaj,a sutra ces da jedes ili malo sutra. Medjunarodna zajednica koja upravlja protektoratom BIH mora reagovati i smeniti celokupni politicki vrh u Federaciji i RS i postaviti nezavisne cinovnike koji ce do daljnjeg upravljati Bosnom.

  • Milos

    27. septembar 2016 | 20:53

    Treba da ga hapse sto je popljackao sopstveni narod i unistio kompletnu privredu lopovskom privatizacijom. A muslimani nek gledaju svoja posla, imaju oni svoje lopove pa nek ih hapse.

  • Sky Dancer

    27. septembar 2016 | 21:01

    Zašto bi zakoni, sudovi, zatvori, kazne i sankcije bili rezervisani samo za običan narod i sitnu boraniju a ne i za krupne ribe i glavonje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA