CELOG ŽIVOTA STE SE POGREŠNO MOLILI BOGU: Evo šta treba da uradite da bi vam STVARNO USLIŠIO MOLITVE!

Najbitnije je da svaki put kada se pomolite Bogu, to činite čiste duše

  • 79

Čitav život smo mislili da je dovoljno da, kada smo u nevolji, iščitamo molitvu i da će je Bog uslišit. Međutim, skoro svi smo to radili pogrešno.

 

OTAC TADEJ, PAJSIJE SVETOGORAC, AVA JUSTIN: Svi citirate ove mudre ljude, a nemate pojma ko su u stvari!

 

Naime, prema zapisima u Jevanđeljima, i prema pričama starih otaca, nije dovoljno samo prekrstiti se, zatvoriti oči i zamoliti Boga da nam ispuni neku određenu želju.

 

Ono što je najbitnije jeste da svaki put kada se molimo,  to da uradimo najiskrenije moguće!

 

- Nije dobro ako vaše srce za vreme same molitve klone u veri i pokoleba se u njoj, tada i ne pomošljajte da ćete dobiti ono za šta ste se molili Bogu sumnjajući, zato što ste time uvredili Boga, a oni koji ga vređaju, Bog im ne daje svoje darove - stoji zapisano u jevanđeljima.

 

VIDOVITI STARAC PAJSIJE UPOZORIO: Ako ovo uradite, PROKLEĆETE SVOJE DETE ZA CEO ŽIVOT!

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Da pojasnimo, svaki put pri molitvi bi bilo poželjno da se pomolimo čista srca i da ni u jednom trenutku ne posumnjamo da je ta naša želja teško ostvarljiva. Isto tako, nikako ne bi trebalo da mislimo i o tome kako bi bilo ukoliko se to nešto ne ostvari.

 

Međutim, ukoliko vam na um padne i nešto u negativnom smislu, ukoliko to istog momenta odbacite i ne želite da razmšljate o toj nekoj opciji, Bog će vam ispuniti želju, jer bi po tom vašem postupku dali do znanja da verujete samo u Božje moći.

 

Podelite sa nama u komentarima da li ste znali da treba ovako da se molite, i kako se vi molite?

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Жељко☦

    28. septembar 2016 | 15:33

    Молитва је пре свега разговор човека (његове душе) са Богом, непрестани осећај Божије присутности свуда и у сваком тренутку. То је живи (прави) разговор са живим Богом, а не пуко мољакање (прошење): ја бих Боже ово или оно. Зна он шта нама треба...али жели да причамо са Њим као што причамо са својим родитељима (и свима око себе).

  • Rea

    28. septembar 2016 | 15:08

    Uvek nesto novo!Nikad nije pogresno moliti se ako ste cista srca,i zivite po Bozjim zapovestima!!Znaci greske nema,samo treba ziveti moralno i ciste duse!

  • Ljiljana *

    28. septembar 2016 | 15:53

    Ovo je mozda zbunjujuce jer se ozbiljni odgovori na verska pitanja ne mogu traziti na stupcima dnevnih,nedeljnih,zutih novina vec na nedeljnoj Liturgiji u nasoj Pravoslavnoj crkvi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA