PORODILJSKO ZA OBA RODITELJA! Srbija korak bliže istorijskoj odluci

- Može se razgovarati o predlogu ministarke bez portfelja Slavice Ðukić Dejanović da i očevi idu na porodiljsko odsustvo - rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin

  • 17

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da može da se razgovara o predlogu ministarke bez portfelja Slavice Ðukić Dejanović da i očevi idu na porodiljsko odsustvo.

 

PLAĆENO PORODILJSKO I ZA TATE I ZA MAME: Ministarka Đukić Dejanović najavila nove korake za promenu demografske slike Srbije!

 

Što se tiče mišljenja ministarke Dejanović, ja sam to razumeo kao mišljenje jednog stručnjaka. Kao nešto o čemu može da se razmišlja i govori, ali to nije nešto što je zakonski regulisano - rekao je Vulin odgovarajući na pitanja novinara u Palati Srbija.

 

 

Ðukić Dejanović je nedavno iznela ideju da bi i očevi mogli da budu zakonski obavezani da određeni period posle rođenja deteta, zajedno sa majkom, provedu pored deteta, kao i da to odsustvo bude plaćeno kao i majkama.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Levu

    29. septembar 2016 | 13:19

    Moja supruga je dobila otkaz u šestom mesecu trudnoce onda po pravilu i mene bi sledovalo tako nešto...treba uvesti neke olaksice na primer mesec dana dok je beba mala dok sve to ne krene svojim normalnim tokom.Da oba roditelja budu uz bebu.poz

  • Mimica

    29. septembar 2016 | 17:21

    Zivim na Islandu gde je normalno da I zena i muskarac imaju porodiljsko .Can mi, korisnici porodiljskog,sami odlucujemo da Li cemo odmah po rodjenju deteta iskoristiti to pravo ili cemo rasporediti .Npr. da Li ce prvo zena ili muskarac ili oboje istovremeno ici na porodiljsko, zatim da Li zelim da iskoristiti u 100% iznosu ili zelim da iskoristiti u manjem procentu npr . 50% Ali duzi vremenski period.To je veoma dobar zakon koji se treba usvojiti sto pre u Srbija, jer su roditelji pored svoje dece prakticno do njihovih prvih reci, prvih zubica ,do trenutka kada deca pocinju polako da se osamostaljuju i tada ih roditelji mogu dati u vrtic bez grize savesti.Pozdrav sa Islanda gde su prava ljudi na prvom mestu,sto zelim da bude I u Srbiji.

  • lavic

    29. septembar 2016 | 19:23

    Jest samo sto ce ovaj zakon da vazi za one u drzavnim firmama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA