≫ 

VELIKA AKCIJA "CIKLON" SRPSKE POLICIJE: Pogledajte kako je "pala" devetočlana banda zbog 13 miliona

Prilikom pretresa kod osumnjičenih je pronađena količina od oko 2,5 tone evro dizela koji je policija privremno oduzela. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu

  • 14

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, izvršili su danas pretrese na osam lokacija na teritoriji Beograda i Aranđelovca i uhapsili devet osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i pronevera kojim su RB "Kolubara" - Lazarevac oštetili za više od 13 miliona dinara.

 

Uhapšeni su: Z. N. (31), A. J. (31), A. A. (29), S. D. (41), V. Đ. (27), N. P. (27), zaposleni u RB "Kolubara" i V. M. (46), V. S. (39) i A. T. (31), zaposleni u Preduzeću za zaštitu imovine i održavanje objekata "Kolubara - Usluge" d.o.o. Lazarevac. Zbog istog krivičnog dela, krivična prijava biće podneta i protiv D. Đ. (35), M.S. (29), B. P. (26), zaposleni u RB "Kolubara, V. M. (44) i S. M. (38), zaposleni u Preduzeću za zaštitu imovine i održavanje objekata "Kolubara - Usluge" d.o.o. Lazarevac, koji se već nalaze u pritvoru, kao i protiv Z. Đ. (47), koji je na izdržavanju kazne zatvora zbog izvršenog krivičnog dela primanje mita.

 

Postoje osnovi sumnje da su Z. N. i A. J., zajedno sa D. Đ., u periodu od 26. avgusta 2015. do 13. avgusta 2016. godine, izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela tako što su organizovali kriminalnu grupu i stvorili plan njenog delovanja u cilju vršenja krivičnih dela pronevere. Grupu su činili Z. Đ., zatim točioci goriva B. P., A. A., M. S., V. Đ., S. D., vozači cisterne N. P., V. M., S. M., V. M., V. S. i A. T., zaposleni u Odeljenju zaštite i obezbeđenja "Baroševac", koja je funkcionisala na taj način što su se osumnjičeni A. J. i D. Đ. dogovarali sa rukovaocima mašina koje količine goriva, koje su u prethodnim smenama napravili kao višak mogu da ne istoče iz cisterne.

 

Foto: MUP Srbije

Foto: MUP Srbije

 

Nakon što su ostali članovi grupe bili raspoređeni na prilaznim putevima radi osmatranja, njih dvojica su se susretali na unapred utvrđenim lokacijama u okviru polja B ili polja D površinskih kopova, sa Z. N. i višak goriva koji je ostao u cisterni, zajedno sa raspoređenim točiocem istakali iz autocisterne u plastične rezervoare zapremine 3.150 litara, koji su se nalazili u kombi vozilu. Z. N. je potom kombi sa natočenim gorivom odvozio u svoju ili kuću Z. Đ.

 

Njih dvojica su gorivo prodavali većem broju fizičkih lica na crnom tržištu, a novac od prodaje delili ostalim članovima ove organizovane grupe, koji su učestvovali u protivpravnom prisvajanju goriva.

 

Foto: MUP Srbije

Foto: MUP Srbije

 

Ova organizovana kriminalana grupa je u periodu od 14. septembra 2015. do 21. aprila 2016. godine, na štetu JP EPS, RB "Kolubara" Lazarevac, protivpravno prisvojila 104.670 litara evrodizela, koji su na crnom tržištu prodavali za oko 105 dinara. Time je ostvarila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 10.990.350 dinara, a nanela štetu JP EPS, RB "Kolubara" - Lazarevac u iznosu od 13.607.100 dinara.

 

Foto: MUP Srbije

Foto: MUP Srbije

 

Prilikom pretresa kod osumnjičenih je pronađena količina od oko 2,5 tone evro dizela koji je policija privremno oduzela.

 

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

 

Pogledajte kako je izgledala akcija srpske policije:

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TKkkk e xauicuc avcaf

    29. septembar 2016 | 13:23

    Zasto umesto imena inicijali.Kad lekar napravi gresku i nenamerno napisu njegovo ime i prezime i govore kao o najvecem kriminalcu a ovde..

  • Imenjak

    29. septembar 2016 | 13:18

    Sta je to koga briga,gde su milioni i milijarde evra

  • Srki

    29. septembar 2016 | 14:15

    Jer i karic tu? Kosmajac? Mitrovic,Kostic,Dinkic? Dajte dosta laganja vise!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA