≫ 

SPREČENA KRAĐA SRPSKE MUZIKE: Evo zašto je izbio muzički RAT Srbije i Makedonije!

Makedonski mediji se većinski nalaze u vlasništvu političkih partija koje bi da ne plaćaju korišćenje muzike zaštićene autorskim pravima, i da neometano kradu i da privatizuju. Srpski autori čine preko 50 odsto muzičke ponude u zemaljama bivše Jugoslavije i nećemo dozvoliti da nas kradu - Rodoljub Stojanović, generalni sekretar Unije diskografa Srbije

  • 48

U Makedoniji od 1. oktobra počinje da se primenjuje zabrana emitovanja muzičkih numera srpskih autora na svim radio i televizijskim stanicama, a sve zbog rešenja sa sednice Organizacije muzičkih autora Srbije SOKOJ, koja je na ovaj način pokušala da stane na put bezakonju koje vlada u toj oblasti u susednoj državi.

MAKEDONIJA ZABRANILA EMITOVANJE SRPSKE MUZIKE: Od subote startuje novo pravilo!

Generalni sekretar Udruženja diskografa Srbije Rodoljub Stojanović objasnio je za Telegraf da je u pitanju situacija koja eskalira već poslednjih nekoliko godina, a sve zbog istrajnosti makedonskih medija koji izbegavaju obavezu plaćanja tuđeg intelektualnog i autorskog rada.

- Ti mediji se većinski nalaze u vlasništvu političkih partija koje bi da ne plaćaju korišćenje muzike zaštićene autorskim pravima, i koje bi želele da neometano kradu i da privatizuju. SOKOJ i ostale organizacije iz Hrvatske, Crne Gore i međunarodnih organizacija, pobunile su se i rekle da je takav čin anticivilizacijski, neustavan i antievropski. Kao posledica usledila je odluka doneta na sednici Upravnog odbora SOKOJ, koji zastupa preko 12.000 domaćih autora, o zabrani naše muzike na svim radio i TV stanicama u Makedoniji - objasnio je on i naglasio da srpski autori čine preko 50 odsto muzičke ponude u zemaljama bivše Jugoslavije.

Foto: Promo Foto: Promo

Stojanović se nada da će ova mera doprineti tome da se u buduće poštuju civilizacijske norme, kao što je ona da oni koji rade, od svog intelektualnog rada mogu i da žive.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Giros

    29. septembar 2016 | 20:45

    To je kradja Grcke muzike,mi smo samo tranzit.

  • ATIMUS

    29. septembar 2016 | 16:19

    Kradja srpske plagijatorske muzike ??? Hahaha

  • Dtagomir

    29. septembar 2016 | 17:38

    Srbi nrmaju narodnu muxiku svr je to makedonska i bugarska muzika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA