Jedan od najvećih teretnih aviona na svetu "Antonov 124" sleteo je na aerodrom u Sarajevu (FOTO)

Antonov 124 je u svetu drugi najteži avion koji je u stanju da isporuči 150 tona opreme, i pogodan je za brzi prenos vozila preko kontinenta

  • 8

Prvi od tri teretna aviona Antonov 124, inače jednog od najvećih na svetu, koji isporučuju 30 vozila po zahtevu britanskih vojnika koji su podrška vežbi "Brzi odgovor 2016. godine" sleteo je u Sarajevo.

Hrvatski BORBENI AVIONI nadletali Republiku Srpsku!

Antonov 124 je u svetu  drugi najteži avion koji je u stanju da isporuči 150 tona opreme, i pogodan je za brzi prenos vozila preko kontinenta, navodi se na stranici EUFOR - a.

Svi propratni elementi biće uskoro usklađeni sa Oružanim snagama BiH (OSBiH), a kombinacija treninga i deljenje znanja i iskustva će se pokazati tokom vežbe, planirane na Manjači u periodu od 30. septembra do 5. oktobra.

Više od 750 vojnika iz EUFOR - a, Oružanih snaga BiH i drugih radiće zajedno u BiH.

Ova regionalna vežba će takođe omogućiti sedištu EUFOR - a u uvežbavanju komande i kontrole u velikom opsegu vežbi. Vojnici će imati priliku da prošire svoje znaje i iskustvo u ophođenju, praćenju, evakuacijama, konvojima, medicinskim evakuacijama i slično.

Foto: euforbih.org Foto: euforbih.org

(Telegraf.rs/RadioSarajevo.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojsa

    29. septembar 2016 | 16:09

    KFOR radi svoj posao i sprema se za Dodika.A kada ce taj isti model ali sa ruske strane da sleti na Teslu sa nekim BUKom,TORom...?eeee

  • Mrgud RS

    29. septembar 2016 | 21:18

    E sad samo treba da se realizuje dogovor Dodika i Putina i da na Mahovljanski aerodrom sleti par isporuka ruske tehnike i da se to proglasi za ruski Bondstil! Pa te radarske i raketne sisteme razmjestimo na Manjacu i Kozaru da pola srednje Evrope ima ko na dlanu! Tad bi mogli samo da nam pljunu pod prozor!

  • Pera

    29. septembar 2016 | 16:48

    Pripremaju muslimane za rat....!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA