≫ 

MRAČNA SLIKA RATA U SIRIJI: Istočni Alep je "u surovom ambisu humanitarne katastrofe", ubijeno je 100 dece!

Ubijeno je 320 civila, među kojima 100 dece, dok ih je 765 ranjeno

  • 2

Koordinator UN za humanitarna pitanja Stiven O''Brajen upozorio je danas da se sirijski grad Alep suočava sa humanitarnom katastrofom kakva do sada nije viđena u brutalnom petogodišnjem ratu u toj zemlji, javlja AFP.

 

DEČAK (2) BIO 24 ČASA ISPOD RUŠEVINA: U ratu stradaju nevini, ovaj potresan snimak to dokazuje (VIDEO)

O''Brajen je, obraćajući se Savetu bezbednosti putem video-linka iz Ženeve, rekao da je istočni deo Alepa "utonuo u surovi ambis humanitarne katastrofe", pošto je broj ljudi koji su pod opsadom širom Sirije porastao sa 586.200 na 861.200, navodi AP.

 

On je izneo mračnu sliku nasilja u Siriji, u kojem je od 22. septembra, kada je postignuto kratkotrajno primirje dogovorom između SAD i Rusije, ubijeno 320 civila, među kojima 100 dece, dok ih je 765 ranjeno.

 

OTAC GLEDAO KAKO IZVLAČE LEŠ NJEGOVOG SINA IZ RUŠEVINA: Stravični prizori rata koji mora da se završi (FOTO) (VIDEO)

Koordinator UN za humanitarna pitanja je rekao i da neki u Savetu bezbednosti dele krivicu za nedelovanje po pitanju Sirije, a obraćanje je zaključio porukom da je vreme da se "neko učini odgovornim".

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zemljak

    29. septembar 2016 | 19:47

    Eto sta rade ameri i rusi pa kad roditelji te dece dignu nesto u vazduh kazu terorista oni su gori teroristi i amerika i rusia bog ih kaznio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA