KINEZI GRADE NAJVEĆU BRZU ŽELEZNICU NA SVETU: Pogledajte gde planiraju da prolazi (VIDEO)

Stanica železnice biće direktno ispod Badaling-a, najposećenijeg dela Velikog kineskog zida, koji dnevno poseti desetine hiljada turista

  • 0

Kina je obznanila svoje planove da izgradi najveću brzu železnicu koja će pritom biti i na najvećoj dubini na svetu - kao deo priprema za Zimske olimpijske igre, koje će se održati 2022. godine.

 

Za Kineski zid ste svi čuli, ali će vas TAJNE koje on krije NAJEŽITI (FOTO)

 

Stanica železnice biće direktno ispod Badaling-a, najposećenijeg dela Velikog kineskog zida, koji dnevno poseti desetine hiljada turista, prenose kineski mediji.

 

Stanica će imati odvojene spratove za dolaske i odlaske i na neki način će podsećati na aerodrom, izveštava China Daily. Biće veličine pet fudbalskih terena.

 

- Badaling stanica biće smeštena 102 metra ispod površine zemlje, imaće površinu od 36.000 kvadrata - rekao je Čen Bin, direktor zadužen za izgradnju za People's Daily.

 

Stanica će imati i dva pokretna stepeništa, visine 62 metra, što će ih činiti najvišim stepenicama u zemlji.

 

Trospratna podzemna stanica nalaziće se na trasi železnice koja se trenutno gradi da bi povezala Peking i Džangđijaku, gradove domaćine ZOI.

 

Foto: Wikipedia/Jakub Hałun

Foto: Wikipedia/Jakub Hałun

 

Dužina železnice biće 174 kilometra, a očekuje se da bude završena do 2019. godine. Maksimalna brzina vozova biće 350 kilometara na sat, a očekuje se da će skratiti vreme između dva grada sa tri sata na samo 50 minuta. Badaling stanica biće samo jedna od 10 duž trase železnice.

 

Pogledajte kako je do sada izgledala vožnja železnicom do Velikog zida:

 

 

Pošto će železnička linija prolaziti kroz planine ispod Velikog zida, vlasti će upotrebiti specijalnu tehnologiju da ne bi oštetile kulturni spomenik koji je zaštitio UNESKO.

 

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA