RUSIJA OPTUŽUJE PENTAGON: SAD prete obezbeđivanjem nuklearnog oružja za saveznike!

Karter je optužio Rusiju u ponedeljak za "zveckanje nuklearnim oružjem", tvrdeći da je nuklearno oružje i dalje potrebno, iako je Hladni rat odavno gotov, kako bi se odvratila Rusija i drugi "potencijalni agresori" od mišljenja da mogu da se "izvuku" s nuklearnim napadom

  • 2

Rusko ministarstvo spoljnih poslova izdalo je danas oštro saopštenje u kojem optužuje Pentagon za razvoj agresivne nuklearne strategije, koja preti Rusiji.

 

Ministarstvo ocenjuje da američki državni sekretar Eš Karter "prikriveno preti" da će SAD podržati eventualni napad svojih evropskih saveznika na Rusiju obezbeđivanjem nuklearnog oružja, prenosi AP.

 

Karter je optužio Rusiju u ponedeljak za "zveckanje nuklearnim oružjem", tvrdeći da je nuklearno oružje i dalje potrebno, iako je Hladni rat odavno gotov, kako bi se odvratila Rusija i drugi "potencijalni agresori" od mišljenja da mogu da se "izvuku" s nuklearnim napadom, podseća AP.

 

"RUSKI NUKLEARNI ARSENAL JE NOVIJI OD AMERIČKOG": Tramp tvrdi da su mogućnosti SAD zastarele

 

Rusko ministrastvo spoljnih poslova protumačilo je Karterovu izjavu kao objavljanje namere da se smanji prag za upotrebu nuklearnog naoružanja.

 

- Karterova izjava znači da ukoliko se Rusija nađe na udaru američkih saveznika, Amerikanci će biti spremni da ga podrže i prete da će upotrebiti svoje nuklearno oružje protiv nas - navodi se u saopštenju.

 

Rusko ministarstvo dodaje da bi "volelo da misli" da Vašington razume značenje takvih izjava i njihove moguće posledice za međunarodnu bezbednost i stabilnost.

 

OVO JE NAJOPASNIJE MESTO NA SVETU: Nuklearni rat može da izbije upravo ovde, katastrofa preti milijardama ljudi! (FOTO) (VIDEO)

 

Sadašnja ruska vojna doktrina, kako se navodi, predviđa korišćenje nuklearnog oružja za odbranu od napada konvencionalnih snaga koje prete samom postojanju ruske države.

 

U saopštenju se, takođe, Karter optužuje da pokušava da izvrne značenje dokumenata, kako bi obeležio Moskvu kao potencijalnog agresora.

 

- Tako flagrantno pogrešno tumačenje zvaničnog ruskog dokumenta znači da je sekretar ili koristio loš prevod ili planira opasnu igru - dodaje se u saopštenju.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    29. septembar 2016 | 22:45

    I rusiji i americi, se moze, da demonstriraju svoju snagu, kad su jake velesile vojne.Ali rusija, je daleko cistija, ima cistiju savest, i nema krvi na svojim rukama, kao americki politicari i vladari , bankarski kartel , ima preko 20 miliona ljudi na svojim savestima, ako ih i imaju.Rusija-dobar policajac, amerika-los policajac.

  • INFO

    29. septembar 2016 | 22:58

    amerika je krenula u modernizaciju nuklearnog naoruzanja, ovo nece izaci na dobro , amerika i rusija su vojno daleko iznad svih po snazi, iako sam laik sto se vojne snage tice, odnos snaga je takav da rusija i amerika su najjace sile.A sve mislim da nece ratovati, koja je poenta totalnog unistenja, jer rusima treba malo da pogode jelopustoun, amerikanci sigurno iamju program uzvracanja sa bombama preko aljaske, i to bi bio kraj od tolike radijacije mislim da bi ceo svet izginuo.Neralno je pricati o sukobu dve velike vojen zemlje, iz vise razloga, dobar je ovo marketing za obe zemlje, da cela planeta bude u strahu, a objektivno osim ako amerika ne napadne direkt rusiju, ne vidim mogucnost sukoba nuklearnoim oruzjem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA