"Hitler je ubio 3 miliona Jevreja, ja ću 3 miliona narkomana": Filipinski predsednik pojačao krvavu retoriku

Duterte kaže da njegove javne pretnje smrću služe kako bi zastrašile dilere drogom i navele ih da prestanu time da se bave kao i da obezhrabnri potencijalne korisnike

  • 9

Filipinski predsednik Rodrigio Duterte pojačao je krvavu anti-krminalnu retoriku poređenjem Hitlerovog masakra miliona Jevreja sa svojom ambicijom koja bi ga "usrećila ukoliko uspe da pobije tri miliona zavisnika".

 

FILIPINSKI PREDSEDNIK POTPUNO VAN SEBE: Evropi je poslao srednji prst (VIDEO)

 

Duterte je to izjavio po povratku iz Vijetnama gde je razgovarao sa tamošnjim liderima o načinima borbe protiv narkotika, prenosi AP.

 

- Hitler je ubio tri miliona Jevreja, a mi imamo tri miliona narkomana. Bio bi srećan ako bi ih sve pobio - izjavio je Duterte pozivajući se na procenu filipinske vlade o broju preprodavaca i uživaoca narkotika na Filipinima.

 

Duterte kaže da njegove javne pretnje smrću služe kako bi zastrašile dilere drogom i navele ih da prestanu time da se bave kao i da obezhrabnri potencijalne korisnike.

 

U svojoj predizbornoj kampanji, Duterte je obećao da će pobiti toliko dilera i korisnika droge da će "moći da nahrani sve ribe na obalama Manile", kao i da će ih ubijati vešanjem, jer "ne želi da troši struju na njih", prenosi AP.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Dok su Hitlerove žrtve bili nevini ljudu, Duterte tvrdi da je njegov cilj "da ''izleči'' svoju zemlju ubijanjem kriminalaca" prenosi AP.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA